Hlavní obsah

Grygera má zraněné lýtko a přijde o přípravu v Turecku

AMSTERODAM

Obránce Ajaxu Amsterodam Zdeněk Grygera si na pátečním tréninku poranil lýtkový sval a s největší pravděpodobností bude až měsíc mimo hru. Pětadvacetiletý fotbalista tak přijde o první přípravný zápas reprezentace v letošním roce, který národní tým sehraje 1. března v Turecku.

Článek

Grygera se zranil v pátek při běžném rozcvičování bez cizího zavinění. "Vyskočil jsem, a když jsem se po dopadu rozběhl, ucítil jsem, jak mi ve svalu ruplo," popsal Grygera nešťastný okamžik.

Ze zranění je rozmrzelý, na druhou stranu jej těší, že sobotní vyšetření vyloučilo vážnější zranění. "Ve svalu je malinká trhlinka a krev, ale dobré je, že sval není utržený ani nijak moc poškozený. Také bolest výrazně ustoupila. Měl jsem tak trochu štěstí v neštěstí," řekl bývalý bek Zlína, Drnovic a pražské Sparty.

Sám odhaduje, že bude mimo hru tři až čtyři týdny. "Přípravu nároďáku v Turecku zmeškám určitě. Teď budu mít asi týden volno a pak bych měl začít s rehabilitací a individuální přípravou," uvedl Grygera.

Ajaxu bude český bek chybět i ve středečním úvodním osmifinálovém utkání Ligy mistrů proti Interu Milán. Grygeru v letošní sezoně pronásleduje smůla: v prosinci utrpěl otřes mozku a zmeškal kvůli tomu několik utkání, nyní se musí smířit s další vynucenou pauzou.

Reklama