Hlavní obsah

Hamižný Rezek chtěl na Horváthovi, aby mu dovezl krém. Ten už ale neměl v báglu místo

Reprezentant v kyperských službách Jan Rezek se projevil jako pěkný hamižník. Alespoň jeho věrný parťák a fotbalový souputník Pavel Horváth to na něho vyzradil. „Chtěl, abych mu přivezl Niveu. Že prý je na Kypru strašně drahá a musel by za ní dávat osm eur. Má smůlu a bude holt muset sáhnout do šrajtofle. Vysvětlím mu, že do kufru, ani do báglu se mi už prostě nikam vejít nemohla,“ smál se kapitán plzeňských fotbalistů před odletem na soustředění do Larnaky, jak svého lakotného kamaráda zase jednou doběhl.

Foto: Jaromír Pech - FC Viktoria Plzeň

S Jiráčkem (vlevo) a Rezkem si Pavel Horváth (vpravo) si na plzeňském pivu ve volných chvílích pochutnal, svému kyperskému parťákovi ovšem odmítl niveu dovézt.

Článek

Haldu časopisů pro svého věrného parťáka Hováth pochopitelně do bagáže nacpal. A nijak se netajil, jak se na něho těší, i když opodál stojící trenér Vrba se křižoval, kolik toho ti dva spolu proklábosí a kafíček vypijí.

„Nebylo by přece normální, kdyby za námi nepřijel. Všude je to tam kousek, takže kdyby nemohl dojet, stačí, když přijde," naznačoval Horváth, že při posledních telefonátech před odletem na Kypr toho stačil s Rezkem probrat spoustu.

Proviant, jež musel plzeňský kapitán přibalit, posezení, jež stihnou, i niveu, kterou mu ovšem přivézt odmítl. I na Rezkovo vyloučení v posledním ligovém zápase samozřejmě přišla řeč a Horváth hned pochopitelně spekuloval, zda si snad jeho věrný parťák nenechal dát červenou úmyslně, aby měl na své bývalé plzeňské spoluhráče víc času.

„Dostane ale trest jen na jeden zápas, takže toho času zase až tolik nebude," zamítl hned podobné úvahy.

Poslední příprava? Horváth chce pokračovat

Spekulace o tom, že odjíždí na své poslední zimní soustředění, však zavrhl mnohem razantněji. „Dokud budu zdravý a budu cítit, že mě v Plzni chtějí a že mohu mančaftu něco dát, chci hrát," rázně dementoval zvěsti, že se snad s ředitelem Viktorie Adolfem Šádkem už domlouval na teplém místě někde v kanceláři na stadiónu ve Štruncových sadech.

Pravdou ovšem je, že v posledních dnech Horváthovi zdraví právě dvakrát nesloužilo. „To proto, že jsme přešli z přírodní trávy na umělou. Cítil jsem sval na noze, aby doktoři a fyzioterapeuti nakonec zjistili, že bolest vystřeluje ze zad. Asi jsem moc posiloval," vtipkoval si Horváth a netajil, jak moc už se těší na kyperské teplo, sluníčko a travnatá hřiště.

„Posledních pět dnů jsem jezdil na kole, teď jsem dva dny už i pobíhal, takže oproti ostatním tréninkové manko mám. Zatímco oni běhali na rychlost, já jen na tep. Ale nezastavil jsem se, protože kdybych to udělal, už bych se nerozběhl," utahoval si plzeňský kapitán sám ze sebe, aby trenéra a všechny kolem sebe hned ujišťoval:  „Ale určitě se to zlepší. Mám ještě dost času na to, abych se dal dohromady."

Reklama

Související témata: