Hlavní obsah

Jak někdo střídá v první půli, žhavíme telefony. Šilhavý pro finiš v Lize národů počítá s četnými absencemi

Závěr fotbalové Ligy národů se blíží, za tři týdny podstoupí česká reprezentace duely s Portugalskem a ve Švýcarsku. Bude v nich usilovat o udržení v elitní skupině. Trenér Jaroslav Šilhavý ale už teď ví, že bude postrádat řadu zraněných hráčů.

Sraz fotbalové reprezentace se blíží. Koho z hráčů nebudou mít trenéři k dispozici? Video: Sport.cz

 
Článek

V jakém stavu se národní tým nachází?

Kluky sledujeme, když někdo vystřídá v první půli, jsme ve střehu. Hned žhavíme telefony a zjišťujeme, jestli se nezranil. V tuto chvíli má bohužel několik hráčů zdravotní problémy takového rázu, že s nimi pro zářijový sraz nemůžeme počítat.

Tomáš Holeš se těší na Portugalce v čele s Ronaldem. Jsem odpočatý a připravenýVideo: Sport.cz

O koho se jedná?

Určitě nebudou stopeři Čelůstka s Kalasem. Dlouhodobě zranění jsou Petrášek s Vydrou. U Krejčího uvidíme, jistá naděje tam je, byť malá. Nalomený je Sadílek. Vracejí se ale zase kluci, kteří chyběli předtím - Masopust, Provod, Ševčík.

Fit je střelec Patrik Schick, za Leverkusen se ale v nové sezoně ještě netrefil.

Patrik je rozdílový hráč, byli bychom rádi, kdyby na srazu byl. Třeba se v reprezentaci rozstřílí a vezme si pohodu zpátky do Leverkusenu.

Je velký problém, že sparťanský útočník Kuchta kvůli trestu přes měsíc nehrál?

Zápas je pochopitelně daleko víc než sebelepší trénink. Teď o víkendu už ale bude k dispozici. Do srazu jsou na programu tři ligové zápasy, věřím, že je odehraje. Uvidíme, v jaké formě bude.

Dělá vám starosti nepodařený úvod angažmá Adama Hložka v Leverkusenu?

Adam si zahraničí přál, chtěl udělat další krok. Bundesliga je skvělá soutěž. Je na něm, jak se popere o svoje místo na slunci.

Cítíte před srazem napětí?

Jsme v očekávání, hrajeme o udržení v nejvyšší Lize národů. Je jasné, že nás čekají dva těžké zápasy. Nicméně, v červnu jsme rozhodně nebyli za otloukánky, jak se možná předpokládalo.

Česká fotbalová reprezentace má nové dresy. Jak se vám líbí?Video: Sport.cz

Reklama