Hlavní obsah

Je co zlepšovat. Po Arménii to platí dvojnásob, prohlásil Hašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako v pátek v Norsku musel jeho tým otáčet i úterní přípravu s Arménií. Nakonec na Letné česká fotbalová reprezentace zvítězila 2:1 jako v Oslu. „Všichni viděli, že ne všechno bylo z naší strany super. Bylo to kostrbaté, měli jsme hrát víc do kolma a rychleji obehrávat. Co je však důležité, tým prokázal vůli a dokázal zápas s nepříjemným soupeřem otočit,“ řekl Hašek po utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Ivan Hašek během přípravného utkání fotbalové reprezentace s Arménií.

Článek

Po duelu v Norsku jste prohlásil, že je co zlepšovat. Platí toto i po Arménii?

Dvojnásob. Byly tam z naší strany věci, které nechceme. Cením si ale, že kluci podruhé v řadě ukázali, že chtějí vyhrát. Tohle je pro mě důležitější než chyby, které se staly. Arménie však není lehký soupeř, pokud prohraje, tak většinou jen o gól.

Fotogalerie

K obratu vám pomohl gól Ladislava Krejčího po rohovém kopu. Budete na standardní situace dál spoléhat?

Vyrovnávací gól nám moc pomohl. Ano, standardky jsou jednou z našich silných stránek. Dokážeme při nich uplatnit sílu.

Co se vám ještě nelíbilo?

Pomalu jsme obehrávali. Soupeř se stačil přemisťovat, nedostávali jsme se moc do přečíslení. Mohli jsme řešit líp i pasy za obranu. A také jsme několikrát propadli v presinku. Na tom musíme zapracovat. Teď nebylo moc času, těším se, že na tyto věci bude prostor před Eurem.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Česká fotbalová reprezentace před utkáním s Arménií.

Reprezentační premiéru si proti Arménii odbyli hned čtyři hráči - brankář Kovář a obránci Vlček, Hranáč, Gabriel. Byl jste s nimi spokojený?

Nových hráčů v sestavě bylo hodně, nelze se sehrát za dva tréninky. Měl jsem nováčky na očích devět dnů, i při trénincích. Těší mě, že mají srdce, vítěznou mentalitu. To je pro mě moc důležité.

V obraně vedle sebe nastoupili Hranáč s Vlčkem, kteří spolu prošli mládežnickými kategoriemi. Jsou budoucností národního mužstva?

Především jsem rád, že si poprvé zahráli za áčko. Jsem rád, že zápas zvládli, že obstáli. Jsou pro českou reprezentaci budoucností.

Zápas rozhodl střídající Tomáš Chorý. Řekl si definitivně o nominaci na Euro?

Jsem především spokojený s tím, že celý tým táhne za jeden provaz. Lavička i kluci na trávníku. Udělat finální nominaci bude nesmírně těžké. V tuto chvíli rozhodně není hotová. Budeme se snažit vybrat hráče, kteří budou v nejlepší formě.

Reklama