Hlavní obsah

Kdo bude nově nominován do reprezentace? Na Ronalda mohou vyběhnout opory Plzně

Blíží se oznámení nominace české reprezentace na zbývající dvě utkání Ligy národů. V Přímáku proto přišla řeč na to, kdo by se mohl dočkat své první nominace. Bývalý záložník německého Hamburku, v současnosti trenér bez angažmá David Jarolím se v pořadu Sport.cz spolu s moderátorem Filipem Lejčkem zamýšlí nad tím, které nové jméno by se mu v nominaci na duely s Portugalskem a ve Švýcarsku líbilo.

Kdo se dočká premiérové pozvánky do reprezentace? Pasáž z PřímákuVideo: Sport.cz

 
Článek

Nominaci by si podle Jarolíma zasloužili tahouni Viktorie Plzeň. A to nejen kvůli tomu, že se západočeský klub dostal do skupinové fáze Ligy mistrů. „Hráči Viktorky si drží stabilní formu, umí skloubit ligu s poháry," naznačuje třiačtyřicetiletý bývalý hráč Hamburku, že by na nominačním seznamu nemusely zůstat opomenuty opory ze Štruncových sadů.

Na prvním místě padlo jméno útočníka Tomáše Chorého. S tím Jarolím souhlasí na první dobrou a připomíná, že za éry kouče Karla Brücknera se reprezentace opírala o vysoké hrotové hráče. „Takoví jsou vždycky třeba. Chorý může hrát od začátku, nebo třeba naskočit, to záleží od soupeře," myslí si syn bývalého reprezentačního kouče.

„Na svoji výšku umí Chorý dobře pracovat s míčem, je schopný přidržet balon. A to se nebavím o hlavičkových soubojích, ať už směrem do ofenzívy, tak i o obranných standardních situacích. Za mě by Chorý varianta pro nominaci byla," uvádí Jarolím v pořadu Přímák na Sport.cz.

Jakou práci dělají fotbalisté po skončení kariéry? Některé příběhy vás možná zaskočí. Pasáž z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Opomenout by Jaroslav Šilhavý nemusel ani jeho parťáka z viktoriánského dresu Pavla Buchu. „Dlouhodobě předvádí dobré výkony, osobně se mi líbí. Je schopný podpořit ofenzívu, umí být nebezpečný z druhé vlny," chválí David Jarolím.

Koho by naopak v nominaci na duely s Portugalskem (24. září) a ve Švýcarsku (27. září) vynechal? Tady se do konkrétních jmen expertovi moc nechce, jde o hodně citlivé téma.

Rosický v roli sportovního ředitele Sparty? Tlak je větší, ale není na to sám. Diskuse v PřímákuVideo: Sport.cz

„Těžko někoho jmenovat, sezony se rozběhly. Důležité je, aby nominovaní v zahraničních klubech pravidelně hráli. Pokud někomu chybí herní praxe, tak nominace nepomůže jemu samotnému, ani nároďáku," míní Jarolím. „Trenéři tohle dobře sledují, v tom nebude problém," naznačuje, že Jaroslav Šilhavý a jeho tým při sestavování nominace nepotřebují žádný poradní hlas.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák na Sport.cz?

Reklama