Hlavní obsah

Kingsonovi mohou hrozit právní důsledky, ohrazují se Češi proti výrokům ghanského gólmana

Praha

Konkrétní osobu neuvedl, vážné obvinění však vyřkl. Bývalý ghanský fotbalový reprezentant Richard Kingson prohlásil, že mu před utkáním s Českou republikou na mistrovství světa 2006 kdosi nabídl v přepočtu téměř 6 miliónů korun za to, že zařídí, aby Češi vyhráli 2:0. Gólman však prý nabídku statečně odmítl, přispěl k výhře 2:0 a tím i k postupu Ghany do osmifinále, zatímco Češi vypadli ve skupině.

Foto: Sport.cz

Richard Kingson v brance Ghany

Článek

I když jde o informaci z otevřeného zdroje a Fotbalová asociace České republiky (FAČR) nemá žádné oficiální zprávy týkající se této záležitosti, rozhodla se asociace na tento výrok reagovat, aby jednoznačně vyjádřila své stanovisko.

„Vyjádření jsou tak absurdní a nevěrohodná, že je musíme pochopitelně důrazně odmítnout. Pan Kingson by si měl uvědomit, že za výroky, které nelze věrohodně doložit, mu mohou hrozit právní důsledky," řekl Jaroslav Kolář, ředitel oddělení PR fotbalové asociace. Více nebude strahovské vedení záležitost komentovat.

Inkriminovaný zápas odehrál i záložník Jaroslav Plašil, který si při absenci Rosického a Čecha navlékne v úterní přípravě proti Finsku (od 18:00 v Teplicích) kapitánskou pásku národního týmu.

„Prohráli jsme s Ghanou 0:2, to jediné si vzpomínám, to jediné se mi vybaví. Takže špatná vzpomínka. A jestli se v tom utkání dělo něco podivného? To jde úplně mimo mě," ujistil Plašil.

Češi poukazují, že pokud se v minulosti řešila korupce provázející mezistátní zápasy, většinou za ní stály sázkařské mafie. „Jestli se něco takového událo, tak nás se to vůbec netýká. A ani netýkalo... Mohl ho oslovit člověk odkudkoliv," dodal Kolář.

Reklama

Související témata: