Hlavní obsah

Lvíčata se porvou o postup s Anglií, mezi zápasy dostanou volno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalovou reprezentaci do 21 let čeká rozhodující fáze a klíčové zápasy v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy. Lvíčata budou v červnových utkáních proti Anglii a Andoře hájit postavení v čele skupiny a přímý postup. S Anglií se hraje 3. června v Českých Budějovicích, s Andorrou pak 13. června v Brně rovněž od 18:00. Mezi zápasy dostanou hráči několik dnů volno.

Fotbalová jedenadvacítka před klíčovou fází kvalifikace ME. O postup se porve s AngliíVideo: Sport.cz

 
Článek

Český tým si díky předchozím výsledkům v kvalifikaci už zajistil minimálně účast v baráži, ale stále je ve hře o první místo a přímý postup na turnaj. K tomu však Lvíčata potřebují zdolat Anglii o dvě branky.

„Zápas s Anglií je pro nás stěžejní, s vynikajícím soupeřem, který je jasným favoritem. Je to tým, který vyhrál mistrovství světa do 17 let. Všichni hráči jedou Premier League. Viděli jsme v prvním zápase, jaká obrovská kvalita tam je," připomíná trenér Jan Suchopárek.

V nominaci chybí čtyři slávisté. Proč se omluvili Holeš, Ševčík, Provod a Hovorka?Video: Sport.cz

Jeho chlapci v listopadu v Burnley prohráli 1:3, tři góly inkasovali hned v úvodní půlhodině. „My jsme tam podali velice slabý, bojácný a místy i chaotický výkon, který se nebude opakovat. Věřím, že máme šanci v domácí odvetě uspět," ujišťuje kouč.

Jednadvacítka po osmi z deseti kvalifikačních kol vede tabulku skupiny G o tři body před Angličany, kteří odehráli o dva zápasy méně. Češi mají jisté minimálně druhé místo zaručující baráž. Na závěrečný turnaj do Rumunska a Gruzie v roce 2023 vedle vítězů skupin přímo postoupí i nejlepší celek z druhých příček.

Nominace fotbalové reprezentace do 21 let:
JménoKlubStartyGóly
Brankáři
Vítězslav JarošNotts County10
Matěj KovářBurton70
Jakub MarkovičPardubice00
Obránci
Martin CedidlaZlín20
Denis DonátChrudim30
Adam GabrielSparta Praha62
David JurásekSlavia Praha30
David PechMladá Boleslav00
Karel PojeznýPardubice00
Martin VitíkSparta Praha91
Záložníci
Lukáš ČervPardubice50
Kryštof DaněkOlomouc51
Petr JaroňOstrava00
Filip KaločOstrava70
Adam KarabecSparta Praha112
Michal KohútSlovácko60
Filip SoučekSparta Praha20
Pavel ŠulcPlzeň142
Matěj ValentaČeské Budějovice10
Jan ŽambůrekViborg60
Útočníci
Tomáš ČvančaraSparta Praha21
Daniel FilaSlavia Praha64
Václav SejkTeplice71

Reklama

Související témata: