Hlavní obsah

Naznačil Šilhavý konec? S hráči se určitě rozloučím, řekl kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Remíza na rozloučenou? Fotbalová reprezentace úterní remízou v přípravě ve Walesu (1:1) ukončila kvalifikační cyklus, ve kterém s útokem na postup na MS v Kataru neuspěla, ve čtvrtek padla v baráži ve Švédsku. Byl duel v Cardiffu zároveň posledním pro trenéra Jaroslava Šilhavého, o jehož pokračování u týmu panuje nejistota?

Nebylo lehké dostat hráče po baráži na správnou vlnu, ale zvládli to, hodnotí Jaroslav ŠilhavýVideo: FAČR

 
Článek

Cardiff (od našeho zpravodaje) - „Ano, skončil jeden cyklus. Na loučení s hráči ale nebyl po utkání čas, musel jsem na tiskovku, Rozloučím se s nimi, až se vrátím do kabiny. Ohledně mého pokračování u reprezentace platí moje vyjádření před utkáním. Chytřejší budu po schůzce s vedením FAČR," prohlásil Šilhavý na tiskové konferenci na stadionu ve velšské metropoli.

Je veřejným tajemstvím, že vztahy realizačního týmu s vedením Fotbalové asociace ČR svazu nejsou poslední měsíce ideální. Spíš se tedy očekává, že Šilhavý skončí. Na druhou stranu má on, potažmo celý realizační tým, významnou podporu zkušených hráčů v čele s kapitánem Tomášem Součkem. Vyjádřili mu ji po vyřazení z baráže ve Švédsku. Stojí za současným realizačím týmem celé mužstvo včetně nováčků a mladých hráčů?

„Odpovím na to takhle. Tohle mají na starosti zkušení kluci. My mladí za nimi stojíme," prohlásil po utkání obránce David Zima. Podle zákulisních informací už však vedení FAČR má seznam potenciálních nástupců Šilhavého, nejvážnějším kandidátem má být Ivan Hašek. Nicméně zatím z úst Fouska nezaznělo ani jedno jméno.

„Jak říkám, definitivně se rozhodne na schůzce," doplnil Šilhavý. Podle očekávání nasadil do zápasu odlišnou sestavu, oproti duelu v Solně ji změnil na pěti místech. „Na souhře byly změny znát, kluci v tomto složení nehrají pravidelně. První půle byla lepší té druhé. Po přestávce nás dostali Velšané na několik minut pod tlak, ale zvládli jsme to,"  uvedl Šilhavý, který přiznal, že nebylo lehké zvedat tým psychicky po obrovském zklamání ve Švédsku.

„Hlavním cílem březnového srazu byla úspěšná baráž, chtěli jsme se z ní dostat na mistrovství světa. Bohužel se nám to nepodařilo. Ve Walesu nebylo jednoduché dostat hráče na správnou vlnu motivace, aby vyřazení hodili za hlavu. Ale výsledkově i herně utkání zvládli," podotkl Šilhavý.

„Po Švédsku jsme si sice řekli, že smolnou porážku hodíme za hlavu, ale na mě stopy zanechala. Myslím, že i na ostatních. Cítili jsme, že postup byl blízko, měli jsme šance, největší krátce před koncem. Ve Walesu to byl klasický přípravný zápas. Ostudu jsme neudělali," dodal Zima.

Příště se reprezentace sejde v červnu, kdy vstoupí do nového ročníku Ligy národů. Bude Šilhavý dál u toho, nebo národní tým povede jiný kouč?

Reklama

Související témata: