Hlavní obsah

Vytížený kapitán Souček chtěl ve Walesu hrát. Dal gól a chválil spoluhráče: Všichni odvedli dobrou práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pekelnou vytíženost z West Hamu nehleděl. Na to, že ve čtvrtek absolvoval sto dvacet minut v baráži ve Švédsku a musel vstřebat těžké zklamání z rozprášeného snu o mistrovství světa, také ne. Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Souček jasně řekl, že chce přátelský zápas ve Walesu hrát. Zvládl celých devadesát minut a při remíze 1:1 vstřelil jediný gól party trenéra Jaroslava Šilhavého. „Spokojený jsem s prvním poločasem,“ prohlásil Souček v rozhovoru pro FAČR.

Nebylo lehké dostat hráče po baráži na správnou vlnu, ale zvládli to, hodnotí Jaroslav ŠilhavýVideo: FAČR

 
Článek

Změna ve stoperské trojici, rošáda i ve středu zálohy. Stabilní pilíř národního mužstva ale zůstal i pro přátelské utkání ve Walesu. „Sám jsem od začátku říkal, že chci nastoupit a pomoct týmu a všem klukům, ať už těm novým, nebo obvyklým," vysvětloval kapitán českých fotbalistů Tomáš Souček, proč tolik stál o to, aby naskočil v Cardiffu na hřiště.

„Chtěl jsem taky vyhrát. Odvedli jsme dobrou práci ve Švédsku, ale gólově se to nepodařilo, nepostoupili jsme. Teď jsme dali všechno do tohoto zápasu," dodal defenzivní záložník z West Hamu.

Jeho přítomnost byla znát, vyždímal se. V 32. minutě vstřelil i první branku duelu. Jaroslav Zelený odcentroval, Ondřej Lingr mu hlavou připravil míč a Souček precizní ranou skóroval.

„Každý gól potěší, reprezentační zvlášť. Nastupovat za reprezentaci je čest, hrdost, každý by měl chtít hrát za národní tým. Když dá člověk gól a pomůže týmu, je to jen lepší. Ale určitě bych ho vyměnil za vítězství," pověděl vytáhlý záložník.

Byl spokojený s výkonem v prvním poločase. „Hodně dobře jsme začali, celý první poločas byl velmi kvalitní. Měli jsme pár příležitostí, možná jsme mohli dát víc než jeden gól. Je škoda, že když jsme dali branku, brzy jsme inkasovali. To nás trochu srazilo. Druhý poločas byl hodně bojovný z obou stran, i když také jsme nějaké šance měli. Remíza je asi zasloužená," hodnotil Souček utkání, v němž český tým udržel vedení jen dvě minuty, než vyrovnal Rubin Colwill.

Kouč Jaroslav Šilhavý sestavu oproti barážovému utkání ve Švédsku pozměnil na pěti pozicích, celkově se na srazu předvedli málo prověření nebo úplně noví hráči. Souček si jejich přínos pochvaloval.

„Musím říct, že mě zaujali všichni ve Švédsku i tady. Všichni makali, předvedli jsme to, co nás vždy zdobilo. Tedy že jeden pracuje za druhého, pak k tomu přidáme kvalitu, což jsme předvedli v obou zápasech. Nebudu jmenovat, ale všichni, kteří nastoupili, odvedli dobrou práci, jsem za ně rád," konstatoval český kapitán.

Reklama

Související témata: