Hlavní obsah

Neznámé jméno v reprezentaci? Také bych sázel na aktuální formu, hájí Šilhavého kolega

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reprezentační nominace na přátelská utkání s Faerskými ostrovy přináší nová a v některých případech velmi zajímavá jména. Jedním z nich je bezesporu čerstvě 31letý Petr Schwarz. „Musím říct, že jméno Schwarz je pro mě docela neznámé, takže to bylo velké překvapení,“ přiznává Petr Havlíček v pořadu Přímák na Sport.cz.

Kdo je největší senzací v reprezentační nominaci? Diskuse v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Důvodem, proč se reprezentační nominace musela obejít bez hráčů Sparty či Slavie, je kolize zápasů těchto klubů s MOL Cupem. Plzeň pak využila situace, že se reprezentační sraz nekoná v oficiálním termínu FIFA, a také své fotbalisty neuvolnila.

„Mám pro to pochopení. Podzim byl opravdu náročný, vlastně se ukazuje, jak všechno souvisí se vším, i s mistrovstvím světa, jak je to všechno takové našťouchané a ještě Plzeň měla do toho poháry," obhajuje počínání západočeského celku Jiří Lizec, který je také přítomen ve fotbalovém studiu moderovaném Alešem Svobodou.

Kolik fotbalových zápasů vidí za týden sportovní novinář? Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Přístup předních českých klubů tak otevřel dveře do reprezentační nominace novým tvářím. Jednou z nich je právě Petr Schwarz, který ve Fortuna lize odehrál jen 44 zápasů za Hradec Králové, než odešel do Polska.

Odejde český gólman z Manchesteru? Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Po třech letech v Rakowě odešel před minulou sezonou do Vratislavi. „Pro nás skoro neznámý muž," říká na adresu ofenzivního záložníka Lizec. „Uvidíme, jestli dostane šanci, ale v reprezentaci určitě není náhodou," dodává redaktor Sport.cz a Práva.

Petr Havlíček z pozice reprezentačního kouče obhajuje, že Jaroslav Šilhavý sáhl po třicátníkovi na úkor některého z mladších fotbalistů. „Když to beru ze své zkušenosti, tak bych vytěžil aktuálních formu," soudí Havlíček.

Kdo trénuje české reprezentační výběry? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Kromě Schwarze byli nově nominováni gólman Matouš Trmal, obránci Matěj Chaluš, Dominik Plechatý a Ondřej Zmrzlý, a útočník Mojmír Chytil. Na svůj debut stále čeká také stoper Patrizio Stronati, jenž je rovněž mezi nominovanými.

Reklama