Hlavní obsah

Pešír bude zastávat úkoly reprezentačního manažera až do konce Ligy národů

Technický vedoucí národního mužstva Tomáš Pešír bude plnit úkoly manažera české fotbalové reprezentace minimálně do zářijového konce skupiny A Ligy národů. Manažerský post je aktuálně neobsazen poté, co k 30. dubnu na vlastní žádost ve funkci skončil Libor Sionko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trénink fotbalové reprezentace. Ilustrační foto

Článek

Fotbalová asociace ČR na začátku května při podpisu nové smlouvy s trenérem Jaroslavem Šilhavým oznámila, že pozice reprezentačního manažera zatím zůstane neobsazená a pravomoce dočasně převezme Pešír, který bude zastávat obě pozice. Technický vedoucí bude manažerské úkoly plnit nejen v červnových čtyřech zápasech Ligy národů, ale i ve dvou utkáních na konci září.

"Bude absolvovat celou Ligu národů. To nám poskytuje časový prostor reagovat na to, že skončil Libor Sionko. Neměli jsme dostatečný časový prostor, abychom se tomu mohli plnohodnotně věnovat. Teď nechci spekulovat (o jménech), ale určitě se to vyřeší," řekl na tiskové konferenci po zasedání výkonného výboru předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek.

Výbor dnes vzal na vědomí dohodu o nové smlouvě s Šilhavým, který má kontrakt do konce roku 2023 s automatickým prodloužením v případě postupu na mistrovství Evropy 2024. "Jsem rád, že sám trenér vyvrátil spekulace o výši smlouvy. K nějakému lehkému navýšení došlo, ale rozhodně ne v takové výši, jaká se objevila v médiích. Detaily jsou předmětem smlouvy mezi trenérem a svazem," uvedl Fousek.

Reprezentaci v elitní skupině A2 Ligy národů čekají v červnu domácí utkání se Švýcarskem a Španělskem a venkovní duely v Portugalsku a Španělsku. Na konci září pak národní celek nastoupí doma proti Portugalsku a ve Švýcarsku.

"Pokusíme se o udržení v elitní skupině A, což by zase znamenalo zajímavé soupeře. Předpokládám, že podstatné pro udržení budou zápasy se Švýcarskem," řekl Fousek.

Všechny domácí zápasy odehrají reprezentanti v pražském Edenu. Momentálně probíhá předprodej balíčků na všechny tři zápasy za zvýhodněnou cenu, ve čtvrtek začne prodej i na jednotlivá utkání. "Věřím, že tento systém nám přinese zaplněný stadion," uvedl Fousek.

Reklama

Související témata: