Hlavní obsah

Plzeň? Preferuju zahraničí, říká reprezentační útočník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Během jara se o něm mluvilo jako o náhradě za Jeana Davida Beauguela v Plzni. Vypadá však, že fotbalový reprezentant Václav Jurečka nakonec možná zamíří jinam. „Preferuju zahraničí," řekl 27letý útočník pro Sport.cz.

Foto: FAČR

Václav Jurečka během tréninku fotbalové reprezentace.

Článek

V zimě odmítl prodloužit smlouvu se Slováckem, kterému vystřílel čtvrtou příčku v lize a pomohl k historickému triumfu v domácím poháru. Jurečka se sice nyní připravuje s reprezentací na duely Ligy národů, řeší však zároveň nové angažmá.

„Zatím nevím, jaký bude můj nový klub. Mám nyní dva týdny na to, abych se rozhodl. Vím, že jsem už nějaký čas spojovaný především s Plzní, jenže já sám nevím, co se během dvou nadcházejících týdnů stane," prohlásil Jurečka.

Se statusem volného hráče a sedmnácti vstřelenými góly v uplynulé ligové sezoně má solidní vyjednávací pozici. „Můžu jen říct, že bych chtěl zkusit zahraničí. Mám v hlavě představu, že bych chtěl zkusit angažmá ve větším klubu než je Slovácko. Takové jsou i v Česku, ale já mám prioritu cizinu," doplnil útočník.

Historický pohárový úspěch pro Slovácko se spoluhráči řádně oslavil, druhý den však už seděl v letadle a mířil na dovolenou do USA. „Oslavy proběhly v pořádku, všichni je přežili ve zdraví. Navíc my, Moraváci, tohle umíme," vtipkoval Jurečka. „Je pravda, že dovolenou jsem neměl dlouhou, ale o to víc jsem si ji užil. Čtyři dny jsem byl v New Yorku, zbytek na Floridě u kamaráda. Byl jsem na NHL, na zápase play off Tampa Bay proti Floridě. Šlo o postupový duel, byl to neskutečný zážitek, navíc jsem viděl v akci české hokejisty Ondřeje Paláta a Radko Gudase," podotkl Jurečka.

Od pondělí se ale už soustředí na českou reprezentaci, kterou čekají čtyři těžké zápasy v Lize národů A. „Ne každý den se naskytne příležitost zahrát si proti Španělsku nebo Portugalsku. Také Švýcarsko je vynikající. Musím říct, že odmala tíhnu ke Cristianu Ronaldovi, zápas s Portugalskem pro mě bude něčím navíc. Těším ale moc na všechna utkání," dodal Jurečka. Jaká bude jeho nová fotbalová adresa?

Reklama

Související témata: