Hlavní obsah

Překvapení! Fotbalová reprezentace odehraje zápas kvalifikace MS proti Bělorusku v ruské Kazani

Česká fotbalová reprezentace odehraje říjnový kvalifikační zápas o postup na MS 2022 proti Bělorusku na neutrálním hřišti v Kazani. Ruské město nahradí Minsk, kde se mělo hrát původně. UEFA už změnu potvrdila a médiím vše oznámil v tiskové zprávě Petr Šedivý, tiskový mluvčí české reprezentace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jaroslav Šilhavý mluví k hráčům během tréninku fotbalové reprezentace.

Článek

Zápas mění dějiště kvůli sankcím vůči Bělorusku, kvůli kterým je výrazně omezené letecké spojení. V Kazani, konkrétně na Centralnyj stadionu (nikoli v novější Kazaň areně), se bude hrát v původním termínu 11. října od 20:45 SEČ.

„O změně víme s dostatečným předstihem, takže se můžeme připravit a nepředstavuje to pro nás významnější komplikaci. Když to přeženu, tak jsme si v poslední době už zvykli – měnit plány jsme museli v březnu před zápasem proti Estonsku i v červnu před mistrovstvím Evropy, kdy jsme na poslední chvíli měnili basecamp," řekl manažer české reprezentace Libor Sionko.

Češi zatím mají v tabulce po třech zápasech čtyři body a v tabulce jsou druzí za Belgií se sedmi body. Za nimi jsou se třemi body Velšané a Bělorusové, kteří však mají stejně jako poslední Estonsko odehráno o zápas méně.

Podzimní část kvalifikace výběr trenéra Jaroslava Šilhavého odstartuje 2. září zápasem s Běloruskem v Ostravě, tři dny nato se představí v Belgii. Říjnový sraz poté zahájí v Praze proti Walesu, poté bude hrát v Kazani na Ústředním stadionu proti Bělorusku. Kvalifikaci zakončí v listopadu s Estonskem.

Reklama

Související témata: