Hlavní obsah

Premiant Evropské ligy je teď v kariéře nejvýš. Nelítám hlavou v oblacích, ujišťuje Chytil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mohou se na reprezentačním srazu trumfovat. Sparťan Ladislav Krejčí byl vyhlášen hráčem týdne fotbalové Evropské ligy po prvním kole základní části. Slávista Mojmír Chytil od něj převzal štafetu po kole druhém. Útočník z Edenu ovládl hlasování fanoušků v anketě díky dvěma gólům a jedné asistenci při výhře 6:0 nad Tiraspolem. „Moc mě to potěšilo, ale nelítám hlavou v oblacích,“ ujišťuje Chytil před kvalifikačními zápasy v Albánii a s Faerskými ostrovy.

Moc mě to potěšilo, ale nelítám hlavou v oblacích, říká hráč týdne Evropské ligy Mojmír Chytil. V kariéře jsem teď asi nejvýšVideo: Sport.cz

 
Článek

Hráč týdne. Den po kanonádě s Tiraspolem se dočkal prestižního individuálního ocenění.

„Pochopitelně mě potěšilo, moc si toho vážím. Když jsem do Slavie v létě přišel, ani mě nenapadlo, že se mi něco takového povede. Ale čtvrtek už je pryč, v neděli byl další zápas. Nelétám hlavou v oblacích, chystal jsem se hned na zápas v Liberci. A teď na utkání tady v reprezentaci,“ líčí Mojmír Chytil své pocity.

V Liberci přispěl jednou asistencí k vítězství 3:2. V národním týmu by rád navázal na formu ze Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek

Mojmír Chytil na tréninku fotbalové reprezentace před zápasy v Albánii a s Faerskými ostrovy

„Přijel jsem v dobré náladě. Oba zápasy v minulém týdnu jsme zvládli. V Evropské lize máme šest bodů, utkání v Liberci jsme si udělali o něco těžší, než jsme potřebovali. Nakonec jsme to zvládli a jsme šťastní. Teď už mám s ostatními nastavenou hlavu na nároďák. Chceme vyhrát v Albánii a také s Faerskými ostrovy,“ hlásí útočník.

Čísla mu přibývají, což je pro útočníka podstatné. Zvykl si na velkou konkurenci ve Slavii, prožívá životní fotbalové období.

Že jsem teď nehrál v Německu v základu? S rolí žolíka jsem, kvůli zdravotním trablům, počítal, vysvětluje Tomáš ČvančaraVideo: Sport.cz

„Moje kariéra dosud měla určitý vývoj. Začalo to už hostováním v Pardubicích. Jsem na nějaké cestě, zatím se mi daří i po přestupu do Slavie. Teď je to asi nejvíc, kam jsem se zatím v kariéře dostal,“ rekapituluje Chytil.

Pro trenéra Šilhavého by mohl být žolíkem pro perný duel v Albánii. Zápas bude v boji o postup na EURO do Německa klíčový.

„Každé utkání má cenu tří bodů. Stejně jako další duel doma proti Faerským ostrovům. Musíme se dobře připravit,“ uvědomuje si.