Hlavní obsah

Proti Turecku nám darovali penaltu, řekl Svěrkoš

IZMIR

Jak bude turecký sudí pískat zápas tureckých fotbalistů? Tuto otázku si před zápasem týmů A2 kladla řada českých reprezentantů. A hned po něm si mohla odpovědět, že děsně. Shodli se na tom debutanti v seniorské reprezentaci, útočník Václav Svěrkoš a záložník David Kobylík.

Foto: PRÁVO

Václav Svěrkoš

Článek

"Asi by bylo lepší, kdyby i tohle pískali mezinárodní rozhodčí. Nejdřív nám darovali penaltu, protože faul na mě byl venku z vápna. Myslel jsem, že se normálně bude kopat standardka," přiznal Svěrkoš. "A dva góly jsme dostali z ofsajdu. Já to sice vpředu neviděl, ale ptal jsem se Rendy Bolfa, který to potvrdil," prozradil útočník Herthy Berlín. "Tři gólové situace posoudili nesprávně, to by se stávat nemělo," dodal. Týkalo se to druhého a třetího gólu domácích.

Ve stejném duchu mluvil i Kobylík, který hraje bundesligu za Bielefeld. "Ten poslední byl z ofsajdu stoprocentně, druhý asi taky. Nevím, kam se rozhodčí dívali," kroutil hlavou nad momenty, které de facto rozhodly o výsledku. "Všichni z toho byli v kabině rozladění, ale nedá se nic dělat. Prostě jsme prohráli," říkal ex-olomoucký fotbalista.

Se šampionátem nepočítají

Oba nováčky mrzela porážka, ale na druhou stranu byli rádi, že si zahráli. Navíc oba byli u jediného gólu, protože penalta se kopala po faulu na Svěrkoše, jehož vyslal do šance Kobylík. "Snad to nebylo tak špatné, pomohl jsem ke gólu," culil se Svěrkoš, který v půli střídal Juna. "Trenér mi říkal, ať si nesbíhám pro balóny a zatlačím se až na obránce," popsal, jakými pokyny ho "vybavil" Brückner. "Ještě jsem měl jednu šanci hlavou, škoda, že jsem to nedal," litoval útočník.

"Bylo dobré si za tu reprezentaci zahrát," usmíval se Kobylík po premiéře. Dosud oba sbírali jen starty v jednadvacítce. Oba však dál zůstávají pevně na zemi. Vědí, že cesta do áčka nebude úplně jednoduchá. "Naše doba by měla teprve přijít," mínil 22letý Svěrkoš. O mistrovství světa v tuto chvíli moc neuvažují. Tuší, že se mezi 23 vyvolených nedostanou. "Šance je malá," připustil Svěrkoš. "Jsem realista, šampionát se mě netýká," nedělá si iluze 24letý Kobylík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.