Hlavní obsah

Proti Walesu půjde do brány Staněk. Přeju si, aby hrál Bale, říká gólman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Start číslo tři. V září byl vhozený do vody, v kvalifikačním duelu na půdě Belgie šel mezi tyče zkraje zápasu za zraněného Vaclíka (porážka 0:3). Vzápětí Jindřich Staněk odchytal přípravu s Ukrajinou (1:1). V úterý večer v Cardiffu (od 20.45, vysílá ČT sport) bude čelit Walesu v přátelském duelu, jak avizoval na pondělní tiskové konferenci na Cardiff City Stadium trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jindřich Staněk během tréninku fotbalové reprezentace před zápasy kvalifikace MS 2022.

Článek

Cardiff (od našeho zpravodaje) -  „Předně musím říct, že porážka v baráži se Švédskem je pro nás obrovské zklamání. Cíl jsme měli jasný, postup. Bohužel se ho splnit nepodařilo. Na další start v národním týmu se ale moc těším. Každý reprezentační zápas je čest, motivace je tam vždycky. Wales jsme v kvalifikaci neporazili, budeme to chtít zvládnout nyní," uvedl Staněk.

Na podzim v kvalifiačním duelu na půdě Belgie stál proti hvězdnému kanonýrovi Lukakovi. Teď si možná vyzkouší, jaké to je, čelit pověstné levačce Garetha Balea. Velšský klenot sice v Realu Madrid nechodí leckdy ani na lavičku, ve čtvrtek však dvěma góly skolil v baráži Rakušany.

„Osobně bych si moc přál, aby hrál. Fotbal hraju proto, abych se porovnával s nejlepšími. Bale pořád patří mezi nejužší světovou špičku. Pokud nastoupí, bude to asi největší hráč, proti kterému jsem si zachytal," podotkl 25letý Staněk, který na Ostrovech jako teenager prožil dva a půl roku.

V lednu 2014 podepsal smlouvu s Evertonem, za A-tým se ale v soutěžním utkání neobjevil. Měsíc pak působil v týmu sedmé anglické ligy Hyde United, v červnu 2016 se vrátil do Česka. „Mám Ostrovy rád. Nikdy jsem se netajil tím, že bych se sem chtěl jednou vrátit. Je to tady fajn," řekla jednička plzeňské Viktorie.

Reklama

Související témata: