Hlavní obsah

Skončí Šilhavý? Po návratu z Walesu mám schůzku na FAČR, tam se rozhodne, prohlásil kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cardiff

Čeká ho v úterý v Cardiffu derniéra na lavičce fotbalové reprezentace, nebo ji trenér Jaroslav Šilhavý povede dál? Zásadní otázka, která hýbe českým fotbalem. „Teď nic vyhlašovat nebudu, rozhodne se po návratu do Česka," prohlásil Šilhavý na pondělní tiskové konferenci na stadionu v Cardiffu.

Zklamání přetrvává, z kluků to cítím, říká před zápasem ve Walesu Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Cardiff (od našeho zpravodaje) - Právě tam čeká jeho tým v úterý večer přípravný duel proti Walesu.

Uvnitř jste rozhodnutý, jak to s vámi bude bude dál?

Po návratu z Walesu máme s realizačním týmem schůzku s vedením FAČR, kde se o této záležitosti pobavíme. Teprve po ní se k tomu můžu vyjádřit.

Máte nadále chuť trénovat reprezentaci?

Nezlobte se, prosím, jak jsem už říkal, máme schůzku s předsedou a vedením svazu. Něco v hlavě mám, ale nechci říkat nyní. Schůzka rozhodne.

Je pro vaše rozhodování důležitá podpora zkušených hráčů po neúspěšné baráži ve Švédsku?

Těší mě to, vážím si toho. Důvěra musí být, aby mužstvo správně fungovalo. Nicméně konečné rozhodnutí padne na té schůzce, nechci nyní předbíhat.

Bylo složité zvedat tým po prohře ve Švédsku?

Každý máme vyřazení v hlavě, postup byl blízko. V každém z nás zanechalo vyřazení pachuť hořkosti. Ale život jde dál, teď máme další zápas. Na motivaci budeme ještě pracovat v den utkání. Věřím, že kluci, třeba i ti, co nenastoupili ve Švédsku, se budou chtít ukázat. Doufám, že v sobě najdeme dostatek sil, abychom ukázali dobrý výkon.

Zamýšlíte rozsáhlé změny v sestavě?

Chytat bude určitě Jindra Staněk. Jinak máme v plánu dát příležitost všem hráčům, kteří jsou s námi v Cardiffu. Jde nám o to, abychom předvedli výkon plný energie, jako ve Švédsku.

Sraz chceme zakončit vítězně, Walesu máme co vracet, říká Jakub JanktoVideo: Sport.cz, FAČR

Takže si premiéru odbude útočník Václav Jurečka, který udělal v této sezoně velký progres?

Jurečka si zasloužil nominaci svými výkony nejen v poslední době. Střílí góly, teď na něj v reprezentaci vyšla řada. Jestli je to v sedmadvaceti pozdě? Nevím. Vzpomínám si na Honzu Kollera, který debutoval v národním týmu později, a jaký to byl hráč.

Čekáte od Walesu, že postaví také kombinovanou sestavu?

Wales je v jiném rozpoložení, zvládnul baráž s Rakouskem, čeká ho finále. Očekáváme, že nastoupí s chutí. Uvidíme, jestli sestavu také prostřídají.

Reklama

Související témata: