Hlavní obsah

Ronaldo, Müller, Depay. Vysavač Sadílek se ocitl mezi hvězdami!

Praha

Motorová myš mezi vyvolenými! V luxusní společnosti evropských hvězd v čele s Cristianem Ronaldem a Thomasem Müllerem figuruje i český záložník Michal Sadílek. Díky vysokému výkonnostnímu indexu společnosti SofaScore se 22letý český reprezentant dostal do sestavy 8. kola kvalifikace o postup na MS 2022.

Foto: Evgenia Novozhenina, Reuters

Michala Sadílka bylo v Kazani plné hřiště...

Článek
Fotogalerie

Kmenový hráč nizozemského gigantu PSV Eindhoven, který hostuje v Twente, si pozici mezi nejlepšími hráči vysloužil za vynikající výkon v úterní utkání s Běloruskem (výhra 2:0). Sadílek dostal v úterý přednost před Alexem Králem, vystřihl parádní představení. Přikrášlil ho přihrávkou Patriku Schickovi na první gól.

Statistické hodnocení SofaScore zahrnuje přibližně 1500 různých událostí, které se mohou promítnout do čísel, co se v zápase stalo. Operátoři ručně zaznamenávají data a shromažďují informace o aspektech, jako jsou držení míče, přihrávky, souboje, nájezdy, běh, pokusy o kličku, přihrávky do šance, střely a další. Cílem je odvodit z těchto statistik užitečné informace, které by odpovídajícím způsobem shrnovaly výkon hráče.

Sadílek, pro svoji vitalitu přezdívaný motorová myš nebo vysavač, za duel s Běloruskem obdržel koeficient 8,4. Stejně jako nizozemský obránce Van Dijk nebo záložník Portugalska Palhinha.

Pro srovnání, portugalský klenot Ronaldo dostal devítku, Němec Müller 9,1. Nejvyšší koeficient si vysloužil nizozemský útočník Depay, který se blýskl proti Gibraltaru hattrickem.

Reklama