Hlavní obsah

Šilhavý: Neřeším, co bude dál, atmosféra v týmu je dobrá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z prohry v Albánii se chtějí čeští fotbalisté hlavně poučit, neopakovat chyby a v neděli nezdar odčinit vítězstvím nad Faerskými ostrovy v rámci kvalifikace na EURO 2024. „Neřeším, co bude dál,“ říká reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý, jehož pozicí se bude příští týden zabývat výkonný výbor.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý během utkání kvalifikace ME 2024, Česko - Albánie, hrané 7. září 2023 v Praze.

Článek

Jaká je v týmu nálada po prohře v Albánii?

Atmosféra je dobrá. Každý máte v sobě, že se zápas v Albánii nepovedl. Ukázali jsme si nějaké věci, kluci to vnímali stejně, akceptovali to. Nemůžeme smutně brečet, zítra nás čeká další zápas a musíme být připraveni.

Jak vnímáte to, že se vaší pozicí bude v příštím týdnu zabývat výkonný výbor?

Už jsem po utkání v Albánii říkal, že naší povinností je připravit mužstvo na zápas v Plzni. Doba je strašně krátká. Výkonný výbor zasedne, nechci se tím teď zabývat, myslíme s kolegy jen na nedělní klání.

Jak těžké je nenechat se pohltit kritikou, která se na reprezentaci i vaši osobu snesla?

Situaci vnímám, ale zápas je to hlavní, co nás čeká. Abych teď řešil co bude nebude… Především mě zajímá utkání a uvidíme, jak rozhodne výkonný výbor.

Těší vás slova kapitána Tomáše Součka, že tým bude hrát i za vás?

Samozřejmě ano, nicméně všichni bychom měli bojovat za republiku, za reprezentaci. Věřím, že to tak bude. Nebudou hrát za trenéra, ale pro lvíčka, kterého mají na prsou.

Chytil nebude

Od reprezentace se před utkáním s Faerskými ostrovy odpojil útočník Mojmír Chytil, který dostal za červenou kartu v Albánii trest na jedno utkání.

Prohra v Albánii značně zkomplikovala postup na šampionát.

Je to nepříjemné, komplikace v cestě na EURO nastala. Zpočátku to vypadalo jednoduše. Pak se to zamotalo klopýtnutím v Moldavsku a doma s Albánii. Teď nám Albánci utekli, ale pořád to máme ve svých rukou. Musíme se nadechnout i pro poslední dvě utkání v listopadu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.