Hlavní obsah

Fousek svolal mimořádný výbor kvůli Šilhavému

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ostudná porážka fotbalové reprezentace 0:3 v Albánii a komplikace v boji o postup na mistrovství Evropy přiměla předsedu fotbalové asociace Petra Fouska jednat. Nejvyšší muž českého fotbalu ještě v noci po debaklu z Tirany svolal mimořádný výkonný výbor, který bude řešit osud realizačního týmu v čele s hlavním trenérem Jaroslavem Šilhavým. Fotbalová vláda se sejde někdy v příštím týdnu, v neděli proti Faerským ostrovům v dalším kvalifikačním zápase tak mužstvo povede Šilhavý a spol.

Foto: FAČR

Předseda FAČR Petr Fousek (vpravo) při setkání s národním týmem před utkáním v Albánii.

Článek

Pozice Šilhavého po těžké porážce v Albánii se začala ihned propírat, stavitel národního týmu s tím počítal. „Bude se to řešit, to je jasné, ale mojí povinností je připravit tým na neděli (zápas s Faerskými ostrovy v Plzni), což je krátká doba. S čím přijde vedení, to nevím,“ reagoval Šilhavý na stadionu v Tiraně bezprostředně po utkání.

Předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek začal okamžitě jednat, hned v noci ze čtvrtka na pátek svolal na příští týden mimořádný výkonný výbor. Jeho termín je zatím neznámý. „Teď je bezpodmínečně nutné porazit Faerské ostrovy, se kterými se hraje už pozítří,“ prohlásil Fousek.

S Faeřany se národní mužstvo utká v Plzni v neděli od 18.00. Parta okolo kapitána Tomáše Součka potřebuje nutně vyhrát, aby si v už tak nepříjemné pozici ještě víc nezavařila. Češi spadli v tabulce na třetí místo, na druhé Polsko ztrácejí bod, ale mají odehrán o zápas méně.

Po duelu s Faerskými ostrovy čekají reprezentaci v listopadu utkání v Polsku a doma s Moldavskem. Jistotu k postupu na evropský šampionát v Německu jí dají tři výhry, s velkou pravděpodobností i případně sedm bodů. Je nutné neprohrát v Polsku.

Bude u toho v listopadu ještě Šilhavý? To rozhodne fotbalová vláda příští týden.

Měl by podle vás být Jaroslav Šilhavý z pozice trenéra české reprezentace odvolán?
Ano
89,7 %
Ne
10,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 13236 čtenářů.

Reklama