Hlavní obsah

Šilhavý: Pokud se domluvím na smlouvě, budu rád u reprezentace pokračovat!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vítá, že neúměrně dlouhé období nejistoty, během kterého nevěděl, na čem je, konečně skončilo. V úterý výkonný výbor FAČR oficiálně nabídl trenérovi české reprezentace Jaroslavu Šilhavému prodloužení smlouvy, která jemu i realizačnímu týmu vyprší na konci července. „Jsem samozřejmě rád. Myslím, že toto období trvalo zbytečně dlouho," řekl Šilhavý po úterním slavnostním představení nové identity národního týmu s názvem Hrdí lvi.

Představení nové identity fotbalové reprezentaceVideo: Česká repre

 
Článek

Nyní konečně víte, že s vámi chce FAČR prodloužit smlouvu. Jste tomu nakloněn?

Není tajemstvím, že jednáme s kluky z realizačního týmu s vedením FAČR o prodloužení našich smluv. V úterý výkonný výbor na zasedání rozhodl, že pan předseda bude jednat o prodloužení našich kontraktů. Jakoukoli pozici v národním týmu si každý považuje. Nejsem výjimka. Jsem také pyšný, že zastávám takový post a nechci z toho utíkat. I z toho pohledu, pokud se nic nestane a domluvíme se na smlouvě, budu rád, že pokračuju v trénování národního týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý během tréninku před utkáním baráže MS 2022 se Švédskem.

Jde tedy pouze o to, doladit délku a výši smlouvy?

Přesně tak. Jak to v takových případech bývá.

Jaká je vaše představa?

Bavili jsme se o smlouvě na jeden dvouletý cyklus. K mistrovství Evropy.

Panuje mezi vámi a fotbalovým svazem shoda?

Myslím, že ano. V nejbližších dnech bychom měli mít jednání s předsedou a tam se o tom budeme bavit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý a část realizačního týmu během tréninku před utkáním baráže MS 2022 se Švédskem.

Jsou ve hře změny v realizačním týmu?

Tohle také bude v jednání. Co se týká sportovní stránky, nevím o tom. Možná některý z asistentů nebo kluků ze širšího realizáku, že by chtěli končit. Zatím jsem o tomto neuvažoval, čekal jsem, až bude zcela jasné, jak se věci mají, že mám důvěru. Pokud to s prodloužením dopadne, budu se s kluky z realizačního týmu bavit. Nemyslím si, že by tam měly být výrazné změny.

Od předsedy Fouska jste neměl v předchozích měsících náznaky, že by měl zájem, abyste vedl reprezentaci dál?

S panem předsedou jsme v kontaktu. Bavili jsme se samozřejmě i o této záležitosti. Víceméně mi potvrzoval to, že musí rozhodnout výkonný výbor, aby měl mandát se mnou jednat.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.