Hlavní obsah

Slavia s Plzní bijí na poplach! Přišly v Cardiffu o opory pro nedělní šlágr?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Slavii a v Plzni lomí rukama. V úterní přípravě fotbalové reprezentace ve Walesu (1:1), která měla naprosto nulovou důležitost, ztratily oba kluby po jednom hráči. Do druhého poločasu už nenastoupila jednička Viktorie Jindřich Staněk, po přestávce zase odkulhal z trávníku slávistický záložník Lukáš Masopust. Přijdou o nedělní ligový šlágr v Doosan Aréně, který bude přímým soubojem o mistrovský titul?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Masopust se raduje z gólu. Archivní foto

Článek

Cardiff (od našeho zpravodaje) - „Mrzí mě moc, že se kluci zranili. Věřím ale, že se nebude jednat o nic vážného, aby mohli hrát za svůj klub," řekl po úterním duelu trenér Jaroslav Šilhavý. Staněk si ve Walesu prožil déjà vu. V prvním poločase padl velšskému útočníkovi Matondovi pod nohy, ten ho nohou zasáhl v plné rychlosti do hlavy.

Navlas stejnou situací prošel na konci února, v ligovém utkání s Pardubicemi inkasoval úder nohou do zátylku při střetu s Akosah-Bempahem. Také jemu padl pod nohy. Byť se střídání několik minut bránil, nakonec uznal, že pokračovat by byl velký hazard. Následné vyšetření v nemocnici odhalilo menší otřes mozku, za týden ale stál znovu mezi tyčemi. V Cardiffu vydržel do přestávky, pak už zůstal v kabině.

Nebylo lehké dostat hráče po baráži na správnou vlnu, ale zvládli to, hodnotí Jaroslav ŠilhavýVideo: FAČR

„Jindra dostal ránu do hlavy. Vzhledem k tomu, že měl před měsícem otřes mozku, po dohodě s lékařem se rozhodl, že dál chytat nebude. Vypadá ale v pohodě," podotkl Šilhavý. Zatímco u Staňka je šance na start v nedělním utkání poměrně vysoká, u Masopusta hodně nízká.

„Píchlo ho v třísle," uvedl Šilhavý. Při tomto druhu zranění se návrat počítá spíš na týdny než dny. Devětadvacetiletý záložník si ho přivodil sám. Při pohybu v rohu hřiště, kdy kolem něj nebyl žádný z protihráčů. Zničehonic se chytil za tříslo, následně se svalil na zem. Neobešel se bez pomoci lékaře a maséra, sám by trávník nebyl schopen opustit. Na Masopusta se lepí na jaře smůla, v únoru kvůli zranění zmeškal pět zápasů, nyní ho zřejmě čeká další pauza.

Reklama

Související témata: