Hlavní obsah

Polská média šijí do Šilhavého. Důležitý je tým, nikoli moje pozice, reaguje český kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Také polští novináři řeší jeho pozici. Na čtvrteční tiskové konferenci ve Varšavě padaly i od polských médií na trenéra české fotbalové reprezentace Jaroslava Šilhavého otázky, co říká událostem po posledním srazu.

Úleva, potřebovali jsme to prostřelit, oddychl si Tomáš Souček. Doufám, že jsem to protrhl i na listopadVideo: Sport.cz

 
Článek

Varšava (od našeho zpravodaje) - „Věci, o kterých se mluvilo a mluví, se budou řešit po kvalifikaci. Teď se plně soustředím na zápas s Polskem,“ odpovídal Šilhavý klidným hlasem.

Od posledního srazu, kdy český tým padl v Albánii a porazil těsně Faerské ostrovy, se událo mnohé. Výkonný výbor rozhodl, že i po postupu na Euro může Šilhavý skončit. Do toho přišly klauzy s opomíjeným záložníkem Antonínem Barákem a donominovaným útočníkem Tomášem Čvančarou. V takových kulisách povede kouč národní mužstvo do kvalifikační bitvy proti Polsku.

„Před námi je jediný cíl, a sice postup na Euro. Všechno mu podřídíme. Dovolil bych si tedy na téma událostí, co bylo a co bude, nepokračovat. Důležitý je tým, nikoli moje pozice,“ podotkl Šilhavý.

„Byly tady aféry, tedy hlavně v médiích. Teď bych toto nechtěl řešit. Čeká nás v pátek klíčový zápas. Ostatní se může řešit až po srazu. Nechceme se nechat vyrušovat negativními věcmi,“ doplnil kapitán Tomáš Souček, který z týmu cítí správné nastavení. Nepovedený poslední sraz je prý minulostí.

„Cítím z mužstva sílu. Bylo důležité, že jsme porazili Faerské ostrovy. Máme postup ve svých rukou. Ať už ho oslavíme v Polsku nebo v pondělí doma s Moldavskem,“ dodal Souček.

Duel s Polskem začne na Národním stadionu ve Varšavě v pátek v 20.45. Čechy pošle přímo na Euro výhra a zároveň klopýtnutí Moldavska v domácím utkání s Albánií. V případě prohry budou mít Souček a spol. druhý mečbol v pondělí v Olomouci s Moldavskem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.