Hlavní obsah

Všechny testy na Covid-19 negativní, narychlo poskládaná reprezentace může proti Skotům na Hané nastoupit

Olomouc

Narychlo vytvořená česká fotbalová reprezentace může v pondělí večer v Olomouci k druhému utkání Ligy národů proti Skotsku nastoupit. Kontrolní testy na Covid-19, které nařizuje protokol UEFA čtyřiadvacet hodin před každým střetnutím, dopadly negativně jak u hráčů, tak i členů realizačního týmu. Informaci potvrdil mluvčí Fotbalové asociace ČR. Přesné složení mužstva, jež proti Ostrovanům vyrukuje, bude oznámeno ovšem až vpodvečer na tiskové konferenci.

Foto: Sport.cz

Olomoucký Roman Hubník zažije proti Skotsku reprezentační come back

Článek

Už v sobotu se začali v Olomouci scházet a sjíždět hráči, kteří byli narychlo povoláváni z ligových klubů do narychlo tvořené české reprezentace. Kádr národního týmu, který vstoupil do Ligy národů v pátek v Bratislavě výhrou nad Slovenskem 3:1, byl totiž na příkaz pražské hygieničky Marešové rozpuštěn. Nikdo z původní nominace se nesměl z obav před dalším šířením nákazy v novém týmu objevit, i když testy všech reprezentantů dopadly v Bratislavě negativně.

Totéž platilo pro realizační tým a pochopitelně trenéra reprezentace Jaroslava Šilhavého.

Reprezentace svěřena Holoubkovi

Narychlo se tedy začala tvořit zcela nová reprezentace, která byla svěřena trenérovi Davidu Holoubkovi, trenérovi reprezentační osmnáctky. Ten vybíral adepty národního celku po konzultaci se Šilhavým a Jiřím Žilákem, jenž přijel na Hanou s mladíky z reprezentační dvacítky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Holoubek povede narychlo poskládanou reprezentaci proti Skotům.

V novém výběru by tak měli být domácí olomoučtí fotbalisté v čele s exreprezentantem Romanem Hubníkem. S ním pak přišli na sraz brankář Aleš Mandous, stoper Václav Jemelka, ale také Jáchym Šíp, Kryštof Daněk a Radim Breite.

Ostravský Baník potvrdil na sociálních sítích, že byla povolána čtveřice Adam Jánoš, Daniel Holzer, Roman Potočný a Jan Juroška. Ze Slavie zase vyrazili na Hanou útočník Stanislav Tecl, záložník Tomáš Malinský, Tomáš Holeš a obránce Ondřej Karafiát. Liberec dodal brankáře Filipa Nguyena a záložníka Jakuba Peška.

Jen Hubník a Tecl s reprezentačními starty

Do Olomouce dorazila i reprezentační dvacítka, která měla původně hrát se Slovenskem. Její střetnutí však bylo zrušeno a mladí hráči jsou rovněž k dispozici.

"Jsme rádi, že můžeme informovat o tom, že výsledky testů u všech hráčů i členů realizačního týmu jsou negativní. Nový tým české fotbalové reprezentace je připraven v pondělí definitivně nastoupit! Jeho přesné složení oznámíme na předzápasové tiskové konferenci v Olomouci od 18:15 hodin," uvedl v nedělním popoledni mluvčí Fotbalové asociace ČR Michal Jurman.

Z kádru, který se pro duel s Ostrovany rýsuje, mají repreztační zkušenosti v áčku jen dva fotbalisté. Zmíněný Roman Hubník, který zatím nasbíral 29 startů za národní tým, a Stanislav Tecl, jenž hrál zatím pětkrát.

Střetnutí se Skotskem, které v úvodním střetnutí Ligy národů hrálo s týmem Izraele nerozhodně 1:1, se  tak v Olomouci v pondělí od 20.45 nakonec přece jen hraje. Samozřejmě bez diváků a za platných hygienických opatření.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články