Hlavní obsah

Vyloučení zabilo zápas, obrázek ať si každý udělá, žehrá kapitán Souček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nenecháme se v Tiraně sežrat, slibovali fotbalisté před klíčovou bitvou v Albánii. Realita je ovšem přesně opačná. Domácí orli po hladké výhře 3:0 už pomalu slaví postup na EURO 2024 v Německu. Češi si pomalu berou k ruce tabulku a počítadlo, aby zjistili, kudy na šampionát… „Velká komplikace, ale podržíme jeden druhého,“ slibuje kapitán Tomáš Souček.

Foto: Florion Goga, Reuters

Tomáš Souček naznačuje sudímu, že Mojmír Chytil nehrál rukou.

Článek

Proč jste tak hladce prohráli?

Všechny nás mrzí, jak to dopadlo. Vlastně z první střely na bránu jsme dostali gól, pak bylo těžké zápas otáčet. Navíc když jsme se radovali z gólu, tak nakonec jsme místo vyrovnání skončili v deseti. Tím se nám zabil zápas. Ve druhé půli jsme tam nechali všechno, ale zase dostali z brejků góly.

Vy jediný smíte jako kapitán komunikovat s rozhodčím. Co jste mu ke klíčovému okamžiku řekl?

Hned jsem za ním vyrazil, řekl mi, že to řeší VAR. Nakonec usoudil, že to byla úmyslná ruka, tím pádem druhá žlutá a červená. Ať si každý udělá obrázek, co viděl. Jak říkám, tento moment zabil zápas.

Hlavní důvod porážky tedy vidíte v Chytilově vyloučení?

Prohrávali jsme, pak to chtěli zvrátit. Kdyby platil gól na 1:1, byli jsme zpátky v zápase. Dlouho jsme kontrolovali hru, oni měli jednu střelu na bránu z dálky. Ano, je to určitě velká část prohry, ale nemůžeme svádět všechno jen na to, že došlo k vyloučení. Mohli jsme dát jiné góly.

Fanoušci v Tiraně vypískali Tomáše SoučkaVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

Je to vaše nejtěžší prohra kariéry?

Takových zápasů se najde víc, ale nechci teď koukat do minulosti. Určitě to bolí, mohli jsme být daleko blíž k EURO, což je náš jasný cíl. Zvlášť, když cítíme, že jsme tady mohli uspět. Poslední porážka je vždycky nejčerstvější.

Zvláště, když vám komplikuje boj o postup na mistrovství Evropy.

Komplikace je to velká, chtěli jsme tady určitě bodovat, vyhrát, abychom měli situaci komfortní. Pořád je to v našich rukou. Musíme teď v neděli udělat povinné tři body proti Faerským ostrovům.

Dokážete se po tak těžké porážce zvednout?

Máme na to jenom dva dny, třetí už hrajeme zápas. Ukážeme si, co se stalo, co zlepšit. Musíme se zvednout hlavně výsledkově. V neděli je třeba získat tři body. Ukáže se, jak je silný náš tým, snad hodně. Pokud jde o psychiku, vzájemně si předáme sebevědomí, podpoříme jeden druhého. Věřím, že to zvládneme.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články