Hlavní obsah

Revoluce v Dukle. Výkonný ředitel Šrámek jde ke konkurenci, v únoru ho vystřídá Tomáš Mejzr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Necelého dva a půl roku. Tak dlouho je David Šrámek výkonným ředitelem druholigové Dukly Praha. Na konci ledna z Julisky odejde, kývl na nabídku ze Slavie. Dukla na svém webu oznámila, že Šrámka vystřídá dosavadní organizační manažer Tomáš Mejzr. Slavia zatím Šrámkův příchod nepotvrdila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Druholigová Dukla Praha vyhlíží zásadní změnu ve vedení.

Článek

„Z pozice výkonného ředitele Dukly se mi i vzhledem k postavení v tabulce neodchází lehce. Nabídka ze Slavie pro mě ale představuje obrovskou kariérní výzvu, další cenné zkušenosti a také návrat na místo, kde jsem začal sbírat svoje první fotbalové vzpomínky," napsal Šrámek na Twitteru. „Děkuji Dukle a především panu Pauknerovi, že se mi v mém věku nebál svěřit výkonnou funkci v profesionálním ligovém klubu. Po celou dobu spolupráce jsem z jeho strany cítil vytrvalý zájem o úspěch, podporu a korektní jednání, které prokázal i při mém neplánovaném odchodu."

Výkonným ředitelem Dukly je Šrámek od srpna 2020, ovšem v klubu působil na různých pozicích už dřív. „Odchodu Davida Šrámka z pozice výkonného ředitele velmi lituji. Mohu jeho práci porovnávat s prací jeho dvou předchůdců, a i když každý z nich měl některé své silné stránky, David je celkově oba jednoznačně převyšoval," citoval web Dukly předsedu představenstva Bohumila Pauknera.

Jednatřicetiletý Šrámek na Julisce osvěžil třeba marketing. Loni v létě po nástupu trenéra Petra Rady bodovalo vtipné video se svérázným koučem v uniformě armádního nadporučíka a sloganem Teď začne vojna!

S Duklou se Šrámek loučí v době, kdy je z kdysi slavné značky průměrný druholigový klub. Po podzimu je dejvický tým třináctý, jen bod nad sestupovým pásmem. V únoru na Julisce začne éra Tomáše Mejzra, jenž do Dukly nastoupil předloni.

„To, v jakých podmínkách fotbalová Dukla funguje, je ve srovnání s ostatními profesionálními kluby dosti atypické, a je málo času na zapracování kohokoli, kdo by se s jejím chodem teprve začal seznamovat. Z toho důvodu padla volba na Tomáše Mejzra, který sice neměl možnost získávat zkušenosti v klubu tak dlouho jako David Šrámek, ale jeho osobnostní vlastnosti skýtají předpoklad, že náročnou práci zvládne," dodal Bohumil Paukner.

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články