Hlavní obsah

Ronaldo prolomil 415 minut bez gólu a v Lucembursku uklidnil sebe i Portugalce

Lucemburk

Hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo ukončil své druhé nejdelší čekání na branku v národním týmu. Úterní vítěznou trefou proti Lucembursku pomohl nejen k obratu a výhře 3:1 v kvalifikačním duelu o mistrovství 2022, zároveň tím i přerušil 415 minut bez reprezentačního zásahu. Hůře na tom byl jen v roce 2012 a sám netajil, že si po vydřené výhře na hřišti outsidera oddechl.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Cristiano Ronaldo vstřelil proti Lucembursku vítězný gól portugalské reprezentace.

Článek

"Bylo to důležité vítězství na cestě za naším cílem," napsal na Twitter pětinásobný držitel Zlatého míče.

Ještě před pár dny byl Ronaldo vzteky bez sebe a mrštil kapitánskou páskou o zem, když mu rozhodčí neuznal v 93. minutě utkání se Srbskem možnou vítěznou branku. Portugalci po chybném rozhodnutí v Bělehradě jen remizovali 2:2 a přestože se jim nizozemský sudí Danny Makkelie za svou chybu omluvil, v přímém souboji o vedení ve skupině zaostávali za svým rivalem o skóre.

Ronalda se po incidentu zastal trenér Fernando Santos. "Jasně, že mu páska zůstane. Je národním vzorem. Něco takového bychom řešili, leda kdyby urazil trenéra, spoluhráče nebo federaci, ale k tomu nedošlo," řekl pro Sky Sports zkušený kouč.

V úterý pak už bylo vše zapomenuto a Portugalsko se po dalším vítězství vrátilo o jeden vstřelený gól do čela tabulky. Rodák z Madeiry pomohl k výhře důležitou brankou na 2:1 v úvodu druhé půle. Lucemburčané do té doby živili po brance Gersona Rodriguese naději na další senzaci, neboť pár dní předtím nečekaně vyhráli v Irsku. V 51. minutě si však Ronaldo naběhl na centr Cancela a svým 31. gólem v kvalifikacích o MS favorita uklidnil. Zároveň tím natáhl svou sérii, kdy od roku 2004 vstřelil v každém kalendářním roce za národní tým alespoň jeden gól. Už jen šest branek ho dělí od toho, aby vyrovnal rekord Íránce Alího Daeího, který dal v reprezentaci 109 gólů.

"První půlhodinu jsme na obou stranách hřiště odchodili naprosto bez nasazení. Musel jsem proto hráčům říct, že jen schopnosti nestačí, ale musíme k ní přidat i nasazení. Jinak nám může nadělat problémy úplně každý. Jakmile jsme si to uvědomili, hra se zlepšila. Po přestávce jsme vyhráli snad všechny souboje a Lucembursko náhle vypadalo jako jiný tým," uvedl trenér Fernando Santos, který odkoučoval svůj 1001. duel v kariéře.

Reklama

Související témata: