Hlavní obsah

Rozjetý Řezníček po gólu číslo 16: Nevím, proč na mě v Teplicích pískali. Mluvil i o reprezentaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořád se nedá zastavit. Brněnský kapitán Jakub Řezníček v posledních čtyřech ligových kolech nastřílel dohromady pět gólů a s šestnácti zářezy dál vládne pořadí ligových kanonýrů. „Je to fajn, ale taky mám konkurenci,“ říkal po remíze 1:1 v Teplicích. Na konci nedělního odpoledne mu pomohly pevné nervy, když na poslední chvíli vyrovnal z penalty po faulu teplického Štěpána Chaloupka na Ondřeje Pachlopníka. Rozhodčí Ladislav Szikszay pokutový kop nařídil až po konzultaci s VAR u monitoru.

Přímák s Jakubem ŘezníčkemVideo: Sport.cz

 
Článek

Kolem penalty bylo hodně emocí. Váš pohled?

Já viděl jasnou penaltu. Ondra Pachlopník byl před hráčem a chtěl míč dávat pod sebe do vápna. Viděl jsem, že mu protihráč lehl na lýtka a úplně ho povalil. Bojoval jsem za to, aby se rozhodčí podíval na video a řešil tu situaci. Podle mého to nakonec posoudil správně.

Penaltu jste kopal proti svému někdejšímu teplickému spoluhráči Tomáši Grigarovi. Věděl jste, co udělá?

Po zápase jsme se o tom bavili. Udělal si krok a já to naštěstí dal na druhou stranu. Upřímně, přemýšlel jsem jen nad sebou, nad Tomášem ne. Chtěl jsem dát gól a získat pro nás aspoň bod, což se povedlo. Mimochodem, shodou okolností jsem tady kopal penaltu v nastavení i v poháru.

Tentokrát jste to měl o to složitější, že na vás celý stadion pískal. Bylo těžké to ustát?

Je pravda, že na mě pískali, ale nevím proč. Nic jsem jim neudělal. Mám už ale nějaké zkušenosti, tak jsem je využil. Život by šel dál, i kdybych tu penaltu neproměnil, ale vyšlo to a jsem za to rád. Jeli jsme sem s tím, že nesmíme prohrát. Je důležité, že jsme udrželi Teplice pod námi.

Byla to šichta?

V první půli jsme byli lepší než Teplice, ale ve druhé jsme brzy dostali gól. Absolutně nás to položilo, což je velká škoda. Pak už jsme hráli vabank a povedlo se nám to tam dotlačit. Je fajn, že jsme navázali na minulou remízu se Zlínem.

Pojďme k souboji o krále ligových kanonýrů: těší vás čtyřgólový náskok před zbytkem pelotonu?

Řešíme to každý týden. Sleduju to a vím o tom. Teď se rozjíždějí Kuchtič s Čvančim (sparťanští útočníci Jan Kuchta s Tomášem Čvančarou), každý zápas dávají hodně gólů. Jsem první a chtěl bych zůstat co nejdéle, ale za mnou jsou další. Možná mě někdo předhoní, uvidíme.

V úterý reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý představí nominaci na start kvalifikace o EURO. Neozval se vám někdo z národního týmu?

Nepřišlo to dřív a myslím, že to nepřijde ani teď. Smířil jsem se s tím už při minulé nominaci, kdy jsem cítil asi největší šanci, a teď už to ani tak neřeším. Kdyby to přišlo, byla by to paráda, ale že bych z toho nespal, to ne.

Reklama

  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.