Hlavní obsah

Schranz o tutovce v Římě: Zaváhal jsem. Snad doma ukážeme víc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když viděl, jak míč plachtí vysoko nad břevnem, tvář mu zalil smutek. Slávista Ivan Schranz mohl v pohárovém hitu proti AS Řím vrátit svůj tým do hry, jenže z velkého vápna přestřelil. „Škoda, byl to pro nás největší zápas podzimu,“ říkal po porážce 0:2 ve třetí partii Evropské ligy.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Ivan Schranz (vpravo) mohl v Římě vrátit slávisty do zápasu, jenže z nadějné pozice přestřelil a jeho tým prohrál s AS 0:2.

Článek

Řím (od našeho zpravodaje) – Pokud jste sváteční zápas ve čtvrtek pozdě večer neviděli, vězte, že slávisté museli proti favoritovi měnit plány hned v první minutě. „Smolný začátek,“ uznal Schranz, když přišla řeč na gól Edoarda Boveho, jenž se trefil už po 44 vteřinách.

„Řekli jsme si, že pokračujeme dál a budeme se snažit hrát, co chceme. Pokoušeli jsme se o to, ale začátek nebyl ideální. Brzy jsme dostali ještě druhý gól a Římu se hrálo snadněji. Přesto jsme pak měli pasáže, v kterých jsme ukázali kvalitu a dobré věci,“ vyprávěl Schranz.

Sám mohl ve druhé půli rozjásat několik tisíc fanoušků Slavie na Olympijském stadionu, ostatně zmínili jsme to hned na začátku. „Nezalekl jsem se příležitosti. Jen jsem na poslední chvíli zaváhal a změnil svoji původní myšlenku, že vystřelím křížem na vzdálenější tyč. Rozmyslel jsem si to a snažil se to dát horem kolem brankáře. Míč mi sklouzl na nárt a šlo to nahoru,“ popsal Schranz.

„Možná to úplně zlomilo zápas. Kdybychom dali gól na 1:2, hodně by nám to pomohlo a dostali bychom se zpátky do hry. Z té šance měl být gól nebo aspoň lepší zakončení. Pak už jsme to měli těžké,“ líčil slovenský ofenzivní univerzál.

Slávisté šli do bitvy v Římě jako lídr skupiny, na výhru 2:0 v aréně Servette Ženeva navázali gólovým ohňostrojem proti Tiraspolu (6:0). Jenže v našlapaném chrámu vládli finalisté loňské sezony Evropské ligy, na rychlý zásah Boveho brzy navázal belgický bourák Romelu Lukaku. „AS má neskutečnou kvalitu vzadu, uprostřed i v útoku. Soupeř vyhrál i díky našim chybám: já ji taky udělal, když jsem nedal gól,“ poznamenal Schranz.

Bude za 14 dnů líp? Čeští vicemistři znovu narazí na AS Řím, tentokrát doma v Edenu. „Před našimi fanoušky se nám hraje jinak. Věřím, že díky nim budeme ještě o trochu silnější a ukážeme víc,“ doufal Schranz. „Fandové příjemně překvapili už v Římě: zaplnili celý sektor a pomohli ke skvělé atmosféře. Byli slyšet před zápasem, během něj i po něm. Škoda, že jsme jim neudělali větší radost.“

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.