Hlavní obsah

Šéf UEFA si přál na EURO Italy. Jejich soupeře z Ukrajiny pak zařízl rozhodčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„EURO bez Italů by byla katastrofa,“ prohlásil prezident organizace UEFA Aleksander Čeferin předtím, než se právě výběr Itálie utkal s Ukrajinou o přímou vstupenku na evropský šampionát. A vyústění duelu se ukázalo být, vzhledem k Čeferinově výroku, mírně podezřelé. Remíza 0:0 znamenala postup Italů, jenže Ukrajinci byli v nastavení dost možná okradeni o možnost zahrát pokutový kop, který je na turnaj mohl posunout.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Zklamaní fotbalisté Ukrajiny po zápase s Itálií

Článek

Po zhlédnutí inkriminovaného momentu lze jen těžko uvěřit, že si sudího Jesuse Gila Manzana nezavolal k obrazovce žádný z kolegů u videa. V samém závěru utkání si ukrajinský křídelník Michailo Mudryk uvnitř pokutového území píchl balon okolo bránícího Bryana Cristanteho, načež jednoznačně došlo ke kontaktu. Mudryk poté padl k zemi a asi se v duchu radoval, že pro svůj tým vybojoval penaltu. Jenže ouha. Hra běžela dále a konečný nerozhodný výsledek zaručil, že se na EURO podívají Italové.

„Chování VAR mě nepřekvapilo,“ hořce se ušklíbl kouč Ukrajiny Serhij Rebrov. „Ale daný moment raději nebudu komentovat,“ pokračoval diplomaticky. Web sport.ua celou situaci viděl následovně. „Mudryk spadl po kontaktu s obráncem. Rozhodčí byl vzdálen jen metr, přesto se ale rozhodl pokutový kop nenařídit a ani se nepodíval na video,“ divil se nejčtenější sportovní portál Ukrajiny.

O poznání mírněji se vyjádřil levonohý univerzál Oleksandr Zinčenko. „Ještě jsem neviděl záznam. Kluci v šatně něco říkali, ale já nerad hodnotím výroky sudích. Už je to za námi,“ pokrčil rameny fotbalista, patřící londýnskému Arsenalu.

Výběr Ukrajiny tak bude o postup bojovat v baráži, jelikož přímý postup mu při bodové shodě unikl právě v neprospěch Itálie kvůli horšímu prvnímu vzájemnému zápasu (prohra 1:2).

„Do budoucna jsme optimističtí, i když teď to bolí. Odvedli jsme skvělý výkon proti úřadujícímu mistrovi Evropy. Bylo znát, že tenhle tým chce na EURO postoupit. Hráčům jsem poděkoval, udělali vše, co se dalo,“ chválil své svěřence Rebrov.

Měla se kopat penalta?
Ano
77 %
Ne
23 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9902 čtenářů.

Reklama

Související témata: