Hlavní obsah

AC Milán letos míří za titulem, řekl jeho bývalý útočník Ševčenko

Praha

Nejlepší fotbalista roku 2004 Andrej Ševčenko si myslí, že AC Milán po desetileté pauze v tomto ročníku italské ligy opět získá mistrovský titul. Bývalý dlouholetý útočník "Rossoneri" pro list Gazzetta dello Sport uvedl, že aktuální lídr Serie A míří k titulu díky tomu, že jej jako dirigent dobře sladěného orchestru vede zkušený švédský útočník Zlatan Ibrahimovic.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Fotbalisté AC Milán se radují z branky

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý trenér ukrajinské reprezentace Ševčenko, jenž s AC Milán vyhrál v roce 2003 Ligu mistrů, poukazuje na to, že milánský tým je aktuálně ze všech účastníků italské ligy v nejlepší formě. Naposledy prohrál ještě před koronavirovou pauzou na počátku března a od té doby drží sérii 24 zápasů bez porážky.

"Samozřejmě mohou mířit na scudetto (ligový titul). Je zřejmé, že liga bude ještě dlouhá, ale jak dobře (trenér Stefano) Pioli dokončil minulou sezonu, o to lépe začal tu současnou," uvedl bývalý ukrajinský útočník. "Bude důležité udržet nohy na zemi. Podstatné je, jestli se mladým hráčům kolem Ibry (Ibrahimovice) podaří zvládnout tlak, který bude na lídra tabulky vyvíjen," doplnil Ševčenko.

Milán si díky výbornému závěru minulé sezony zajistil postup do Evropské ligy a v ní včetně tří předkol všech pět duelů vyhrál. Tím posledním byl zápas s pražskou Spartou, kterou doma v minulém týdnu porazil 3:0. V italské lize má na kontě 16 bodů za pět výher a jednu remízu.

"Rossoneri mi připomínají orchestr. Každý má svůj úkol a dělá ho dobře, Ibra je jako dirigent perfektně režíruje. (Šéf klubu Paolo) Maldini má v něm a Piolim dva mimořádné tahouny," uvedl Ševčenko. "Kolem nich je spousta mladých kluků, kteří jsou plní energie, je to opravdu paráda se na jejich výkony dívat. Je ale správné stanovit cíle týmu krok za krokem," dodal někdejší útočník AC.

Reklama

Související témata: