Hlavní obsah

AC Milán získal po Ibrahimovicovi i Robinha, Huntelaar bude hrát za Schalke

MILÁN

Po kanonýrovi Zlatanu Ibrahimovicovi z Barcelony posílí AC Milán během několika dnů další ofenzivní hvězda, klub se dohodl s Manchesterem City na koupi brazilského útočníka Robinha. Z italského velkoklubu naopak odchází Klaas-Jan Huntelaar, který bude v příští sezóně oblékat dres německého Schalke. Angažmá sehnal i David Trezegued, jenž si zahraje Ligue 1 v dresu Alicante.

Foto: Nelson Antoine, ČTK/AP

Brazilský útočník Robinho bude hrát v dresu AC Milán.

Článek

Šestadvacetiletý Robinho strávil jarní část sezóny na hostování v mateřském Santosu, kam se po pěti letech vrátil po působení v Realu Madrid a City. Účastník mistrovství světa v JAR, kde vstřelil dva góly, by měl italský velkoklub přijít na 15 miliónů eur (372 miliónů korun).

Robinho přitom do Manchesteru přestoupil před dvěma lety z Realu za téměř trojnásobek. Jeho cena 42 milionů eur je dosud nepřekonaným rekordem anglické ligy.

Poté co bylo jasné, že se už Robinho do Manchesteru nevrátí, zajímaly se o něj přední evropské celky. Technicky vybavený útočník například odmítl istanbulské týmy Fenerbahce a Besiktas, spekulovalo se i o jeho výměně za Maria Balotelliho do Interu Milán. Italský talent skutečně do City přestoupil, k výměně za Robinha však nedošlo, a ten tak zamířil ke konkurenci.

AC Milán vede po úvodní výhře 4:0 nad Lecce ligovou tabulku a majitel Silvio Berlusconi si od nového ofenzivního dua slibuje, že jeho tým dovede po sedmi letech k mistrovskému titulu.

Schalke získalo Huntelaara z AC Milán a Jurada z Atlétika

Schalke se dohodlo na angažmá s nizozemským fotbalistou Klaasem-Janem Huntelaarem, pro nějž by nebylo po příchodu Zlatana Ibrahimovice místo v útoku AC Milán. Vicemistr světa z Jihoafrické republiky na svém oficiálním webu oznámil, že za něj Schalke zaplatilo 13 miliónů eur (zhruba 323 miliónů korun). Němečtí vicemistři dnes získali také španělského ofenzivního záložníka Josého Manuela Jurada z Atlétika Madrid.

Nizozemec Huntelaar bude hrát za Schalke.foto: Reuters/Marco Bucco

"Jednání bylo těžší, než jsem očekával. Ale jsem rád, že Klaase-Jana máme. Pomůže nám," řekl dnešnímu vydání listu Bild trenér Schalke Felix Magath.

Sedmadvacetiletý Huntelaar má za sebou dvě nepříliš úspěšné sezony v evropských velkoklubech. V lednu 2009 odešel z Ajaxu, v jehož dresu nastřílel 94 gólů ve 107 zápasech, do Realu Madrid. Ve Španělsku skóroval na jaře osmkrát a loni v létě zamířil do Milána, kde zaznamenal v celé sezoně ještě o jeden gól méně.

"Nechtěl jsem z Milána odejít, ale to se změnilo, když přišel z Barcelony Zlatan Ibrahimovic," uvedl Huntelaar, jenž se v Schalke sejde mimo jiné s bývalými spoluhráči z Realu Raúlem a Christophem Metzelderem.

Zkušenosti z Realu má i čtyřiadvacetiletý Jurado, jenž prošel mládežnickými týmy "Bílého baletu" a mihnul se i mezi seniory. Před čtyřmi lety přešel ke konkurenčnímu Atlétiku, s nímž se rozloučil gólem v pondělním utkání prvního ligového kola proti Gijónu. Podle tisku stál Schalke 11 miliónů eur (273 miliónů korun).

Camoranesi bude hrát za Stuttgart

Italský mistr světa z roku 2006 Mauro Camoranesi bude hrát v závěru fotbalové kariéry německou bundesligu ve Stuttgartu. Dlouholetá opora Juventusu se v novém působišti dohodla na roční smlouvě s opcí na další sezónu.

Mauro Camoranesi si zahraje bundesligu.foto: Reuters/Darren Whiteside

Třiatřicetiletému Camoranesimu dali už v dubnu v Turíně najevo, že s ním na další ročník nepočítají. Rodák z argentinského Tandilu měl v Juventusu, kde hrál od roku 2002, smlouvu ještě na příští rok. Stuttgart za něj zaplatil zhruba dva milióny eur.

West Bromwich získal rakouského reprezentanta Scharnera

Nováček anglické ligy West Bromwich Albion získal rakouského defenzivního hráče Paula Scharnera. Třicetiletý reprezentant, jenž může hrát v obraně i záloze, přichází do Albionu zadarmo po vypršení smlouvy ve Wiganu.

Scharner hrál za Wigan od roku 2006, kdy přestoupil z norského Brannu Bergen za dva a půl milionu liber, což tehdy byla rekordní suma za rakouského fotbalistu. V novém působišti podepsal třicetinásobný reprezentant dvouletý kontrakt.

West Bromwich, za nějž hraje také český útočník Roman Bednář, má po úvodních třech kolech Premier League tři body za dvě porážky a jednu výhru.

Trezeguet bude po odchodu z Juventusu hrát za Alicante

Francouzský fotbalista David Trezeguet po deseti letech strávených ve slavném Juventusu Turín zamířil do španělské ligy, kde bude hrát za Hércules Alicante. Nováček Primera División, který nejvyšší soutěž hraje po 13 letech, oznámil na svém webu, že s dvaatřicetiletým útočníkem podepsal dvouletou smlouvu.

Bývalý reprezentant Trezeguet v uplynulé sezóně ztratil místo v základní sestavě "Staré dámy" a o víkendu se s ní dohodl na ukončení smlouvy. V Turíně hrál od roku 2000, kdy přišel z Monaka, a nastřílel za italský klub 171 gólů. Španělsku dal prý přednost před nabídkami z Anglie.

"Chtěl jsem poznat španělskou ligu, plním si sen. Po deseti letech v italské lize a v tak významném klubu, jakým je Juventus, to pro mě bude v tomto ambiciózním týmu nové dobrodružství," řekl Trezeguet.

Alicante zahájilo ligu domácí prohrou 0:1 s Bilbaem, ve druhém kole se představí na hřišti mistrovské Barcelony.

Reklama

Související témata: