Hlavní obsah

Fotbalový obránce Matějů přestoupil z Palerma do Spezie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Člen širšího kádru fotbalové reprezentace Aleš Matějů přestoupil v rámci druhé italské ligy z Palerma do Spezie. Sedmadvacetiletý krajní obránce uzavřel s posledním týmem tabulky smlouvu do konce sezony s povinnou opcí v případě udržení v soutěži. Spezia to uvedla na webu.

Foto: Profimedia.cz

Aleš Matějů ještě v dresu Palerma, ze kterého přestoupil do Spezie.

Článek

Matějů přišel do Palerma v létě 2022 z Benátek a odehrál za něj 51 soutěžních utkání. Ze sestavy vypadl až v polovině prosince. Klub ze Sicílie je ve druhé lize na šestém místě.

„Posledních šest měsíců jsem řešil novou smlouvu, ale bohužel jsme se nedopracovali k prodloužení. Takže jakmile se naskytla možnost jít do Spezie, neváhal jsem. Návrat do Česka jsem v podstatě hned zavrhl, chtěl jsem pokračovat v Itálii. Doufám, že se zachráníme, a pak tu na mě bude čekat dlouhodobá smlouva, což byla moje priorita,“ uvedl Matějů v nahrávce od agentury Sport Invest, která ho zastupuje.

Spezia vyhrála pouze tři z 21 zápasů v ligové sezoně a se 16 vstřelenými góly má nejhorší ofenzivu. Z 20. místa ztrácí tři body na 17. příčku, která zaručuje alespoň baráž o udržení.

„Bude to hodně náročné, ale tým je tu dost kvalitní s několika hráči, kteří hráli minulý rok Serii A. Mají nové tréninkové centrum, zrekonstruovaný stadion. Věřím, že je to klub, který může hrát v budoucnu pravidelně i nejvyšší soutěž,“ řekl Matějů.

Příbramský odchovanec působil také v Brescii, anglickém Brightonu a Plzni, s níž získal v roce 2016 ligový titul. Za reprezentaci odehrál 15 utkání, naposledy nastoupil v listopadu 2022 v přátelském zápase v Turecku.

Reklama

Související témata: