Hlavní obsah

AS, Lazio a Salernitana čelí vyšetřování kvůli možným podvodům při přestupech

Italské úřady prověřují fotbalové kluby AS Řím, Lazio a Salernitanu kvůli podezření z falšování účetnictví a nadhodnocování přestupních částek. Dvě na sobě nezávislá vyšetřování se podle agentury ANSA zabývají ve jmenovaných klubech přestupy 18 hráčů a zahrnují čtyři sezony.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Fotbalisté Lazia se radují z branky (ilustrační foto)

Článek

Státní zastupitelství v Tivoli se zaměřilo na několik transferů mezi Laziem a Salernitanou v období, kdy oba kluby vlastnil současný předseda Lazia Claudio Lotito. Vyšetřování se týká sedmi osob včetně Lotita a sportovního ředitele Igliho Tareho.

Vyšetřovatelé v Římě se zabývají řadou přestupů místního AS z let 2017 až 2021, které realizoval management Jamese Pallotty. Podezřelých je celkem devět osob.

Zástupci klubů veškerá obvinění odmítají. "Lazio je čisté jako sklo, všechny pochybnosti rozptýlíme," uvedl římský klub v prohlášení.

Salernitana zdůraznila, že současného managementu se vyšetřování bezprostředně netýká, "protože se týká období předcházejících změně vlastníka." Také AS Řím se proti podezřením ohradil s tvrzením, že klub vždy hrál podle pravidel a s úřady na vyšetřování spolupracuje.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.