Hlavní obsah

Hellas Verona - Benátky 3:1Barák pomohl k výhře Verony, zářil Simeone

Fotbalisté Neapole ve 27. kole italské ligy v Římě zdolali Lazio 2:1 brankou ze čtvrté minuty nastaveného času a vyhoupli se na první místo tabulky o skóre před AC Milán. Jeho městský rival a obhájce titulu Inter z třetí příčky ztrácí na čelo dva body, ale má zápas k dobru. Hellas Verona díky hattricku Giovanniho Simeoneho porazil nováčka Benátky 3:1. Reprezentační záložník Antonín Barák za domácí vítěze odehrál úvodní hodinu.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Hellasu Verona díky hattricku Giovanniho Simeoneho porazili v italské lize Benátky

Článek

Simeone otevřel skóre v 54. minutě a hned za devět minut zvýšil. Benátky se vrátily do zápasu díky Okerekemu, ale šestadvacetiletý Argentinec Simeone v 88. minutě zkompletoval hattrick. Hellas doma zvítězil potřetí za sebou a patří mu deváté místo v neúplné tabulce.

Neapol na Stadio Olimpico poslal do vedení po hodině hry Insigne. Kapitán hostů chvíli nato přidal druhou branku, která ale neplatila kvůli ofsajdu. V 88. minutě sice vyrovnal střídající Pedro, ale těsně před koncem hostům vystřelil vítězství Ruiz po Insigneho asistenci. Neapol protáhla ligovou šňůru neporazitelnosti na osm utkání, Lazio nebodovalo po pěti kolech a je sedmé.

Další římský celek AS na hřišti Spezie vybojoval vítězství 1:0 zásluhou Abrahamovy proměněné penalty z deváté minuty nastavení. Domácí přitom hráli celou druhou půli bez vyloučeného Amiana. Mourinhovo mužstvo naplno bodovalo po sérii tří remíz a patří mu šestá pozice.

Italská fotbalová liga - 27. kolo:
FC Turín - Cagliari 1:2 (54. Belotti - 21. Bellanova, 62. Deiola)
Hellas Verona - Benátky 3:1 (54., 63. a 88. Simeone - 81. Okereke),
Spezia - AS Řím 0:1 (90.+8 Abraham z pen.)
Lazio Řím - Neapol 1:2 (88. Pedro - 62. Insigne, 90.+4 Ruiz).

Reklama