Hlavní obsah

Buffon prodloužil smlouvu s Parmou, bude chytat i ve 46 letech

Italský fotbalový brankář a mistr světa z roku 2006 Gianluigi Buffon prodloužil smlouvu s druholigovou Parmou do června 2024 a měl by chytat i ve svých 46 letech. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Gianluigi Buffon na archivním snímku.

Článek

"Je to krásný den, pro mě i celou mou rodinu. Stalo se to, co jsem si přál. Myslím, že to tak chtělo vedení klubu a vedle fanoušků snad i celé město," uvedl Buffon, kterého s klubem pojí silné pouto.

Legendární gólman se vrátil do Parmy, kde začínal před více než 30 lety svou kariéru, po konci minulé sezony z Juventusu Turín. Rodák z Carrary tehdy podepsal v klubu dvouletý kontrakt, který nyní o rok prodloužil.

Čtyřiačtyřicetiletý Buffon odehrál v této sezoně 23 zápasů v Serii B a udržel osm čistých kont. Parma nasbírala v 26 zápasech 32 bodů a patří jí v tabulce 13. místo. Od příček zajišťujících play off ji dělí devět bodů.

Bývalý dlouholetý reprezentant Buffon drží se 657 starty rekord v počtu odehraných utkání v Serii A. Během 19 sezon v Juventusu vyhrál deset ligových titulů a třikrát se dostal do finále Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: