Hlavní obsah

Český reprezentant po boku šampionů. Barák válí v lize mistrů Evropy

Praha

Letošní mistři Evropy Bonucci a Berardi. Bývalý italský reprezentant Candreva či renomovaný Chorvat Perišič. A také český záložník Antonín Barák. Co mají společného? Všichni figurují v ideální sestavě 13. kola italské fotbalové ligy podle analytického hodnocení a koeficientu předvedeného výkonu. Český reprezentant prožívá v Serii A vynikající sezonu, v lize mistrů Evropy o sobě dává náležitě vědět.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Antonín Barák na netradičním snímku z kvalifiakčního duelu s Estonskem.

Článek
Fotogalerie

Další parádní výkon. Antonín Barák vstřelil v dohrávce 13. kola italské fotbalové ligy pátý gól v sezoně, v nastavení potom Veroně pomohl i přihrávkou na vítěznou branku k domácí výhře 2:1 nad Empoli.

Český reprezentant navázal mimo jiné i na gól z přípravného utkání s Kuvajtem (7:0) a nyní se dělí o desáté místo v tabulce střelců. V týmu Hellasu je druhý za autorem devíti gólů Simeonem.

„Celkově jsem dobře naladěný. Fungujeme skvěle jako tým, dáváme hodně gólů, vytváříme si mnoho příležitostí, a pak je snadné mít dobrá čísla. Ale upřímně, jsem trošku zklamaný. Moje osobní statistiky by mohly být lepší," hodnotil Barák v nedávném rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

„Dostávám se do hodně šancí, ale tři branky z úvodních čtyř jsem dal z penalt. Chybí moje finální kvalita, kolikrát bych situace mohl řešit lépe. Nemůžu říct, že by mě to trápilo, ale určitě mohu být produktivnější," dodával během posledního srazu národního týmu.

Jak je vidět, Barák šel do sebe. Hned po návratu do klubového dresu si připsal bilanci 1+1...

Reklama

Související témata: