Hlavní obsah

Další rekordní návštěva ženského fotbalu! Na stadion přišlo skoro 40 000 lidí

Fantastickou diváckou kulisu zažily hráčky slavného Juventusu Turín. O víkendu nastoupily poprvé na hlavním stadionu Allianz Stadium, na kterém hrává i mužský A-tým v čele s Cristianem Ronaldem. A dočkaly se vskutku skvělé návštěvy - na jejich zápas proti Fiorentině se přišlo podívat neuvěřítelných 39 000 diváků!

Foto: Daniella Matar, ČTK/AP

Ženský ligový fotbal v Itálii přepsal rekordy v návštěvnosti. Na zápas mezi ženami Juventusu a Fiorentiny se přišlo podívat 39 000 lidí.

Článek

Lidé na stadionu tak stanovili nový rekord v počtu diváků na ženském fotbale v Itálii. Ten původní přitom překonali víc než dvojnásobně. Dosud se v Itálii na fotbalové utkání žen přišlo podívat nejvíce 14 000 diváků.

Turínské ženy se navíc svým příznivcům odměnily třemi body, když Fiorentinu porazily 1:0 zásluhou gólu Sofie Jungeové Pedersenové z 84. minuty. Juventus tak upevnil své vedení v ženské Serii A právě před druhou Fiorentinou.

Ženskému klubovému fotbalu se, co se návštěvy týká, v poslední době celkově velmi daří. Nedávno byl dokonce pokořen světový klubový rekord, konkrétně v zápase mezi Atléticem Madrid a Barcelonou, na který se přišlo podívat 60 739 lidí.

V Česku pak minulý týden dosáhla rekordní návštěvnosti Slavia, jejíž zápas s Bayernem Mnichov sledovalo celkem 6 822 diváků. Slávistické ženy tak překonaly vlastní rekord z roku 2014 ze zápasu s Barcelonou. Tehdy jejich utkání vidělo 4 224 diváků.

Klubové návštěvy ale nedosahují ani zdaleka těch reprezentačních. Absolutní rekord stanovilo finále Mistrovství světa v roce 1999, ve kterém se střetly národní týmy USA a Číny. Tehdy zápas sledovalo 90 185 diváků.

Reklama