Hlavní obsah

Divoká Itálie! Hádka mezi koučem a ředitelem klubu, kde působí český reprezentant. Došlo i na rvačku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sezona ještě ani nezačala, ale už je v italské nejvyšší lize pořádně rušno. Na soustředění Turína, kde působí i český reprezentant David Zima, v Rakousku došlo k pořádně ostré výměně mezi koučem Ivanem Juričem a sportovním ředitelem Davidem Vagnatim. „Jsi zas*aná nula, nezvyšuj na mě hlas!“ křičel Vagnati na chorvatského kouče. Ten ho několikrát poslal do patřičných míst.

Foto: sportsbrief.com

Kouč Turína Ivan Jurič a sportovní ředitel klubu Davide Vagnati.

Článek

Italové jsou temperamentní národ a Chorvati jakbysmet. Když se do sebe pustí, létají jiskry a o peprné výrazy není nouze. Jinak tomu nebylo ani během ostré hádky kouče FC Turín Ivana Juriče a sportovního ředitele klubu Davida Vagnatiho. Oba pánové se pustili i do fyzických ataků.

Incident se odehrál na parkovišti během soustředění týmu v Rakousku, kde se Turínští, včetně českého reprezentanta Davida Zimy, snaží co nejlépe připravit na novou sezonu, ve které se budou muset vyrovnat s řadou změn. Klub opustil například hvězdný obránce Gleison Bremer či bývalý kapitán Andrea Belotti.

Bývalý kouč Verony či Janova opakovaně jednal s prezidentem klubu Urbanem Cairem a dal mu najevo své zklamání z přestupové politiky. Do týmu přišli Samuel Ricci, Brian Bayeye, Etrit Berishai, za které vedení dohromady dalo 13 milionů liber, v přepočtu zhruba 382 milionů korun.

„Nech mě k*rva na pokoji, zachránil jsem ti život. Jdi do p*dele," nebral si servítky Jurič směrem k Vagnatimu. „Když jdeš za prezidentem a nic mi o tom neřekneš, dáváš mi najevo, že mě nerespektuješ," opáčil mu a poslal ho pryč. Také mu sdělil, že on postavil tým, který teď Jurič musí dobře trénovat a udělat ho silným.

„Neděláš nic, jsi imbecil," opáčil mu Chorvat. „Jsi k*rva. Nezvyšuj na mě hlas," reagoval Ital. Poté se oba několikrát obvinili ze vzájemného nerespektování a poslali se do patřičných míst.

Incident, ve kterém ještě figurovala neznámá třetí osoba, která se oba aktéry snažila od sebe oddělit a uklidnit, natočil zřejmě jeden z hráčů Turína, jelikož záběry pocházejí z hotelu, kde byli hráči ubytovaní. Zda bude mít incident nějakou dohru, zatím není jasné. Pohoda v týmu, který se v uplynulé sezoně pohyboval ve středu tabulky Serie A, ale zřejmě nepanuje.

Reklama

Související témata: