Hlavní obsah

Dojatý kouč Neapole: Co jsem mohl udělat jiného než vyhrát scudetto? Titul je i Maradonova zásluha!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je čtvrtek 4. května, 22:37 hodin. Na stadionu v Udine právě začíná modrobílá party. Fotbalisté SSC Neapol se stali s předstihem italskými mistry. Třiatřicet let od posledního ligového triumfu, který měl na „svědomí" tým kolem legendárního Diega Maradony. Hráči křepčí na trávníku společně s fanoušky, kteří přiběhli z ochozů. Po remíze 1:1 už Neapoli scudetto nikdo nevezme.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Kouč Luciano Spalletti se raduje z triumfu Neapole.

Článek
Fotogalerie

„Vidět Neapolany šťastné, usmívající se, to je ta největší emoce. Jsou to oni, kdo radost přenáší na mě," soukal ze sebe po utkání dojatý trenér Luciano Spalletti. V 64 letech se stal nejstarším koučem, který vyhrál italskou ligu. Navíc s velkým předstihem. Jeho mužstvo dokráčelo na italský trůn pět kol před koncem soutěže.

Spalletti na titul potřeboval pouhé dvě sezony pod Vesuvem. „Bral jsem jako povinnost vrátit do Neapole titul. Vzhledem k velkým trenérům, kteří tu byli přede mnou. Benítez, Ancelotti, Sarri. Co jsem mohl udělat jiného než vyhrát scudetto? Neměl jsem žádnou jinou možnost. Musím také vzpomenout slavného Maradonu, který je pro celou Neapol bohem. Nynější úspěch je také jeho zásluha," podotkl Spalletti.

Neapol potřebovala k jistotě titulu uhrát v Udine aspoň bod. Ten zajistil po přestávce nejlepší střelec týmu, nigerijský útočník Victor Osimhen. „Nedokážu ani vyjádřit, co prožívám. Je to prostě úžasné. Na začátku sezony nám málokdo věřil, ale vytvořil jsme tým, který táhne za jeden provaz. Teď si úspěch užijeme," pravil 24letý Osimhen.

Zatímco hráči a fanoušci propadali euforii a bujaře slavili, kouč Spalletti se držel s emocemi zpátky. „Lidé jako já, kteří jsou zvyklí neustále tvrdě pracovat, se nemohou tolik radovat. Štěstí a úspěch jsou pomíjivé věci, teď musím znovu začít pracovat, abychom mohli slavit za rok," uzavřel Spalletti.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články