Hlavní obsah

Fiorentina - AC Milán 4:3Fiorentina přestřílela AC Milán, první porážku neodvrátil ani Ibrahimovic

Řím

Fotbalisté AC Milán v této sezoně italské ligy poprvé prohráli, porážku 3:4 s Fiorentinou neodvrátily ani dva góly Zlatana Ibrahimovice. Juventus zvítězil v 13. kole na hřišti Lazia Řím 2:0 a na sedmém místě se bodově dotáhl na svého dnešního soupeře. Obě branky "Staré dámy" vstřelil z penalty kapitán Leonardo Bonucci. Bergamo si doma poradilo 5:2 se Speziou a zůstane nejhůře na čtvrté příčce. Dvěma góly a asistencí se na vítězství podílel chorvatský záložník Mario Pašalič.

Foto: Sport.cz

Kanonýr Zlatan Ibrahimovic porážku AC Milán neodvrátil.

Článek

AC Milán nevyužil šanci dostat se alespoň do neděle na první místo před Neapol. S Fiorentinou prohrával už o tři branky, Ibrahimovic ale v rozmezí pěti minut oživil naděje "Rossoneri" na bodový zisk. Švédský kanonýr zatím nastřílel v sedmi ligových zápasech pět branek.

Ani jeho příspěvek ale první porážku AC neodvrátil. Vítězství "Fialek" pojistil v závěru rovněž druhou brankou v utkání Dušan Vlahovič, jenž se desátou trefou v sezoně dotáhl na čelo tabulky střelců Serie A. Srbský kanonýr nasázel v roce 2021 ve fialovém dresu 27 ligových branek, čímž vyrovnal klubový rekord Kurta Hamrina z roku 1960.

Juventus po sérii neúspěchů vyhrál v lize podruhé za sebou a Lazio je před ním už jen o skóre. Bonucci zahrál obě penalty do stejného místa, brankář Reina vystihl směr pouze napoprvé, na míč ale nedosáhl.

Spezia se na půdě účastníka Ligy mistrů ujala překvapivého vedení, Atalanta však mezi 18. a 41. minutou třemi brankami skóre otočila. Z penalty se prosadil i Duván Zapata, s osmi trefami třetí nejlepší střelec soutěže.

V závěrečné desetiminutovce navýšili vedení Muriel a Malinovskij, na druhé straně už jen korigoval druhou brankou v zápase Nzola. Bergamo se tak bodově dotáhlo na třetí Inter Milán, obhájci titulu ale mají zápas k dobru a výrazně lepší skóre. Spezia je v neúplné tabulce na 16. místě.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:
Bergamo - Spezia 5:2 (18. a 41. Pašalič, 39. Zapata z pen., 83. Muriel, 89. Malinovskij - 11. a 90.+1 Nzola),
Lazio Řím - Juventus Turín 0:2 (23. z pen. a 83. z pen. Bonucci),
Fiorentina - AC Milán 4:3 (60. a 86. Vlahovič, 15. Duncan, 45.+1 Saponara - 62. a 67. Ibrahimovic, 90.+6 vlastní Venuti).

Reklama

Související témata: