Hlavní obsah

Fotbalisté AC a Interu na stejné ubytovně? Pošťuchovali jsme se, vzpomíná bývalý český hráč Nerazzurri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hráči působící v AC Milán bydlící na stejném internátu jako jejich rivalové z Interu? „Je to v jedné společné budově v centru Milána a každý (klub) má samostatné patro,“ dosvědčuje Milan Jirásek, který v akademii Interu trávil dorostenecké roky. Ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz vzpomíná, jaké situace přinášela tato neobvyklá skutečnost.

Fotbalisté AC a Interu bydlí ve stejné ubytovně. Jak to funguje? Řešíme v PřímákuVideo: Sport.cz

 
Článek

„Patra jak sociální, ať je to kuchyň, praní a tak dále, jsou společná, a když probíhala derby o víkendu... tak tam to bylo znát před zápasem nebo po zápase, kdy jsme se pak třeba pošťuchovali," vypráví dnes již třicetiletý záložník Viktorie Žižkov.

Ve studiu Sport.cz také vysvětluje další specifika italského fotbalu, jako například neochotu místních klubů provozovat rezervní mužstva.

Vzpomínky na akademii Interu Milán v PřímákuVideo: Sport.cz

V Itálii dlouho nebylo možné zřídit klasický B-tým, natož aby zde fungovala obdoba soutěže B-mužstev. Až v roce 2018 bylo klubům umožněno založit rezervní tým ve třetí nejvyšší soutěži, ovšem využil toho jen Juventus.

Koho z české ligy bych doporučil do Německa? Diskuse v PřímákuVideo: Sport.cz

„Hráči, kteří mají potenciál pro áčko, nebo s nimi (kluby) chtějí dál spolupracovat, tak s nimi podepíší dlouhodobou smlouvu a pošlou je na hostování buď do druhé, nebo do třetí ligy podle kvality hráče," prozrazuje Jirásek. „Myslím si, že to je dobrý krok," dodává.

Občas se mylně uvádí, že místní Campionato Primavera 1 je italskou obdobou ligy rezervních mužstev, nicméně je to spíše obdoba ligy starších dorostů, protože ji hrají fotbalisté do devatenácti let.

Další informace, jako například nakolik se liší mládežnická milánská derby od těch mezi pražskými „S", se dozvíte ve videu z pořadu Přímák. Celý pořad si můžete přehrávat i jako podcast.

Reklama

Související témata: