Hlavní obsah

Neapol - Atalanta 2:0Fotbalisté Neapole se vrátili na vítěznou vlnu

Fotbalisté Neapole napravili porážku s Laziem a po výhře 2:0 nad Bergamem mají po 26. kole italské ligy opět osmnáctibodový náskok na druhý Inter Milán. Lídr tabulky, který před týdnem přišel o domácí neporazitelnost v sezoně, využil znovu na vlastním stadionu páteční nečekané zaváhání svého pronásledovatele, který podlehl 1:2 Spezii. Před Inter se v případě výhry mohlo posunout Lazio, v zápase na hřišti Boloni ale odehrálo pouze bezbrankovou remízu.

Foto: Alessandro Garofalo, ČTK/AP

Fotbalisté Neapole napravili porážku s Laziem a po výhře 2:0 nad Bergamem mají po 26. kole italské ligy opět osmnáctibodový náskok.

Článek

Suveréni soutěže si vytvořili výrazné brankové příležitosti až ve druhém poločasu. Povedené nůžky nejlepšího střelce Serie A Osimhena sice Musso chytil, po hodině hry už ale inkasoval po ráně Kvaraccheliji. Gruzínský záložník obdržel míč od Osimhena, obehrál několik bránících hráčů a tvrdou střelou do šibenice dal jedenáctý gól v sezoně. V 77. minutě si na centr z rohového kopu naskočil Rrahmani, a ačkoli si Musso na míč sáhl, hlavičku kosovského obránce vytěsnit nedokázal.

Atalanta získala z posledních čtyř zápasů jen bod a drží šesté místo v tabulce se sedmibodovým náskokem na Juventus. Neapol čeká ve středu odvetný zápas Ligy mistrů s Frankfurtem.

Lazio po triumfu nad Neapolí a celkem třech výhrách ztratilo body. V Boloni byli aktivnější domácí, ale střela Fergusona skončila na tyči. Do šancí se později dostávali i hosté, zastoupit zraněného střelce Immobileho se ale nikomu nepodařilo. Lazio se alespoň přiblížilo k Interu na rozdíl bodu.

Italská fotbalová liga - 26. kolo:
Empoli - Udine 0:1 (54. Rodrigo Becao),
Neapol - Bergamo 2:0 (60. Kvaracchelija, 77. Rrahmani)
Boloňa - Lazio Řím 0:0

Reklama

Související témata: