Hlavní obsah

Hamšíkův přestup z Neapole do Číny se zatím odkládá

Přestup kapitána a klubového rekordmana Marka Hamšíka z Neapole do Číny se zatím odkládá. Informoval o tom italský celek s vysvětlením, že důvodem jsou neshody ohledně způsobu platby. Další detaily neuvedl, podle médií se však o slovenského fotbalistu zajímá Ta-lien I-fang.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Neapolský záložník Marek Hamšík zatím do Číny nejde

Článek

Čínský celek údajně nabídl odstupné až 25 milionů eur a pro Hamšíka je nachystaná tříletá smlouva s ročním platem devět milionů eur. Neapol už dříve uvedla, že Hamšíkovi po téměř dvanácti letech v klubu nechce v odchodu bránit, zatím se však nedohodla na způsobu platby.

"Rozhodli jsme se Hamšíkův přestup do Číny zdržet, protože způsob přestupové částky neodpovídal tomu, na čem jsme se původně domluvili," uvedl druhý tým Serie A v prohlášení. Na dohodu je však stále dost času, protože přestupové období v Číně skončí až 28. února.

Jednatřicetiletý Hamšík působí v Neapoli od roku 2007 a je rekordmanem klubu s 520 starty i 121 góly, přičemž o střelecké maximum v prosinci připravil argentinskou legendu Diega Maradonu. Slovenský reprezentant má za sebou také působení v Brescii a Slovanu Bratislava.

Reklama

Související témata: