Hlavní obsah

Ibrahimovic s fotbalem nekončí, o rok prodloužil smlouvu s AC Milán

Hvězdný fotbalový útočník Zlatan Ibrahimovic bude i v příští sezoně pokračovat v kariéře. Čtyřicetiletý Švéd o rok prodloužil smlouvu s AC Milán, kterému v minulé sezoně pomohl ukončit jedenáctileté čekání na italský titul. Rossoneri o tom informovali na klubovém webu.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Útočník Zlatan Ibrahimovic bude i v příští sezoně pokračovat v dresu AC Milán.

Článek

"Je nám potěšením oznámit, že jsme podepsali se Zlatanem Ibrahimovicem novou smlouvu do 30. června 2023. Švédský útočník bude i nadále nosit dres s číslem 11," uvedl italský šampion v krátkém prohlášení.

Ibrahimovice minulou sezonu často trápila zranění, přesto zasáhl do 23 ligových utkání a vstřelil osm branek. Jak přiznal po posledním zápase, kvůli zraněnému levému kolenu trpěl v jarní části sezony velkými bolestmi a v podstatě netrénoval. Do utkání mohl nastoupit jen díky práškům a injekcím proti bolesti.

Nakonec se ale Ibrahimovicovi podařilo splnit slib, který dal fanouškům při svém návratu do Milána před dvěma lety. S AC navázal na triumf z roku 2011, Serii A navíc ovládl třikrát také s Interem. Další ligové triumfy přidal s Ajaxem, Barcelonou a Paris St. Germain. Do další sezony ale zasáhne nejdříve po Novém roce, po květnové operaci kolena odhadl klub jeho absenci na sedm až osm měsíců.

Reklama

Související témata: