Hlavní obsah

Ibrahimovic se opřel do legendy NBA. Sportovci by se podle něj neměli plést do politiky

Milán/Praha

Švédský fotbalista Zlatan Ibrahimovic se v nedávném rozhovoru pro televizi discovery+ nechal slyšet, že sportovci by neměli zneužívat svého statusu a plést se do politických otázek. V souvislosti s tímto názorem hvězda AC Milán zmínila amerického basketbalistu LeBrona Jamese, který je znám svým bojem za sociální spravedlnost a který je kritikem policejní brutality páchané na černošském obyvatelstvu USA.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Fotbalista AC Milán Zlatan Ibrahimovic v utkání Evropské ligy proti Crvené zvezdě Bělehrad.

Článek

Ibrahimovic se v nedávném interview pro discovery+ zmínil o politickém aktivismu ikony NBA Jamese. Sportovci by se podle něj do politických témat vůbec neměli plést.

„To, co dělá v NBA je fenomenální, ale já nemám rád, když lidé, kteří mají ‚status', mluví o politice. Dělej to, v čem si dobrý. Já dělám fotbal, protože jsem v něm nejlepší. Kdybych byl politik, tak bych dělal politiku," řekl Ibrahimovic.

Hvězda LA Lakers se už několik let angažuje v boji za sociální spravedlnost. Před nedávnými prezidentskými volbami v USA aktivně podporoval Joe Bidena a své fanoušky nabádal k tomu, aby nynější hlavu státu volili.

„To je první chyba, kterou lidé dělají, když se stanou slavní a získají nějaký status. Vyvarujte se toho a dělejte jen to, v čem vynikáte," myslí si hvězdný fotbalista.

Reklama

Související témata: