Hlavní obsah

Crotone - Udinese 0:3Janktův parádní večer v italské lize!

Řím
Aktualizováno

Český fotbalový reprezentant Jakub Jankto zažil parádní večer. V dresu Udine dal v utkání 15. kola italské ligy dva góly proti Crotone. Jeho tým vyhrál 3:0. Na třetí branku přihrál Kevinu Lasagnovi další bývalý slávista Antonín Barák. V obraně poraženého týmu odehrál celý zápas Stefan Simič, jenž se s oběma svými dnešními soupeři sešel před měsícem v národním týmu na turnaji v Dauhá.

Foto: Albano Angilletta, ČTK/AP

Jakub Jankto (vpravo) a jeho spoluhráč z Udine Maxi López se radují po gólu proti Udine.

Článek
Fotogalerie

Jednadvacetiletý Jankto otevřel skóre zápasu ve 40. minutě, když do odkryté branky dorazil míč po Lasagnově střele, kterou gólman vyrazil. Osm minut po přestávce Jankto udeřil znovu, po přihrávce Maxiho Lópeze se trefil z hranice šestnáctky přízemní střelou k tyči.

Slávistický odchovanec Jankto tak zaznamenal svůj druhý a třetí gól v ligové sezóně. Navázal tak na vstřelenou branku ze čtvrtečního pohárového utkání proti Perugii, kterou jeho tým deklasoval 8:3.

V 66. minutě pečetil vítězství Udine Lasagna, jemuž po rychlém brejku nahrál Barák ideálně téměř před prázdnou branku. Udine je po pátém vítězství v sezóně čtrnácté.

Italská fotbalová liga - 15. kolo:
Crotone - Udine 0:3 (40. a 53. Jankto, 66. Lasagna)
Hellas Verona - FC Janov 0:1 (45.+2 Pandev)

Reklama

Související témata: