Hlavní obsah

Hellas Verona - AS Řím 0:1Juventus nastřílel doma sedm gólů, AS Řím bez Schicka po šesti zápasech slaví výhru

Řím/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín deklasovali v 23. kole italské ligy Sassuolo 7:0 a připsali si sedmou výhru v řadě. V čele tabulky je ale o bod Neapol, která zvítězila večer na půdě Beneventa 2:0. AS Řím po sérii šesti neúspěchů získal tři body, na hřišti sestupem ohroženého Hellasu Verona zvítězil gólem Cengize Ündera z první minuty 1:0. Zraněný útočník Patrik Schick nemohl za Římany nastoupit.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Argentinský střelec Higuaín vstřelil v Serii A hattrick a i díky němu vyhrál Juventus nad Sasuolem 7:0.

Článek

Juventus proti Sassuolu naprosto dominoval. V deváté minutě se po závaru ve vápně prosadil Sandro, na kterého dvěma zásahy navázal středopolař Khedira a v závěru poločasu zvýšil na 4:0 povedenou střelou k tyči Pjanič.

Jedinou komplikací pro domácí bylo zranění záložníka Matuidiho, kterého už v 26. minutě musel nahradit Marchisio. Po změně stran prvním hattrickem v černobílém dresu dokonal demolici hostů argentinský střelec Higuaín.

Juventus je s 59 brankami nejofenzivnějším týmem Serie A a daří se mu i v obraně: v devíti z posledních deseti duelů udržel čisté konto. Sassuolo čeká na výhru už pět utkání.

Už po 43 vteřinách duelu Verona - AS Řím otevřel Ünder skóre střelou zpoza vápna k tyči a oslavil premiérový soutěžní gól v dresu Říma, kam v létě přestoupil z Basaksehiru. Do mnoha příležitostí se následně dostal útočník Džeko, 11. ligový gól v sezoně ale bosenský reprezentant nepřidal.

Situaci hostům zkomplikoval na začátku druhého poločasu záložník Pellegrini, který byl vyloučen za tvrdý zákrok na Matose. Hellas ale přesilovku nevyužil a na svém stadionu podlehl v šesti z posledních sedmi duelů.

AC Milán vedl v Udine od deváté minuty po Susově střele z větší vzdálenosti. Naděje pro domácí přišla v 68. minutě, když dostal druhou žlutou kartu milánský obránce Calabria, a Udine přesilovku skutečně s přispěním hostů využilo.

Lasagnův centr si v 76. minutě do vlastní brány srazili stoper Bonucci s brankářem Gianluigim Donnarummou. Záložníci Jakub Jankto a Antonín Barák odehráli za Udine celé utkání.

Příležitost naopak nedostal Ladislav Krejčí, jehož Boloňa podlehla Fiorentině 1:2. Hosté naplno bodovali po čtyřech zápasech. Záchranářský duel mezi Cagliari a Spalem Ferrara vyhráli domácí 2:0.

Italská fotbalová liga - 23. kolo
Hellas Verona - AS Řím 0:1 (1. Ünder)
Bergamo - Chievo 1:0 (72. Mancini)
Boloňa - Fiorentina 1:2 (44. Pulgar - 41. Veretout, 71. Chiesa)
Cagliari - Spal Ferrara 2:0 (34. Cigarini, 78. Sau)
Juventus Turín - Sassuolo 7:0 (63., 74. a 83. Higuaín, 24. a 27. Khedira, 9. Sandro, 38. Pjanič)
Udine - AC Milán 1:1 (76. vlastní Donnarumma - 9. Suso),
Benevento - Neapol 0:2 (20. Mertens, 47. Hamšík)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.