Hlavní obsah

Juventus podle italských médií vyřadil z kádru klubovou ikonu Bonucciho

Kapitán Juventusu i italské fotbalové reprezentace Leonardo Bonucci byl vyřazen z kádru a nezúčastní se s turínským velkoklubem přípravného turné po Spojených státech. Informovala o tom italská média. Podle deníku La Gazzetta dello Sport už "Stará dáma" s šestatřicetiletým obráncem nepočítá, ačkoliv s ním má ještě na rok smlouvu.

Foto: Profimedia.cz

Leonardo Bonucci byl vyřazen z kádru Juventusu.

Článek

Bonucci přitom v květnu oznámil v rozhovoru pro klubovou televizi, že po ročníku 2023/24 ukončí v černo-bílém dresu kariéru. Vrcholem sezony pro něj má být letní Euro, na kterém budou Italové obhajovat triumf z roku 2021, pokud projdou kvalifikací. I z toho důvodu je pravděpodobné, že si Bonucci bude případně hledat jiné angažmá.

Zkušený stoper působí v Juventusu nepřetržitě od roku 2010 s výjimkou sezony 2017/18, kdy nastupoval za AC Milán. S turínským velkoklubem získal 17 trofejí včetně osmi ligových triumfů. Jeden titul vybojoval jako mladíček s Interem Milán.

Juventus obsadil v uplynulém ročníku italské ligy až sedmé místo, a to i vinou desetibodového odpočtu kvůli kauze falšování účetnictví. Podle listu Corriere dello Sport se turínský velkoklub domluvil s UEFA, že kvůli porušení pravidel finanční fair play nebude hrát v příští sezoně evropských pohárů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články