Hlavní obsah

Problém pro fotbalovou superligu. Juventus chce od projektu odstoupit

Juventus Turín oznámil, že chce odstoupit od projektu fotbalové superligy. Jeden ze zakládajících členů kontroverzní soutěže o tom informoval v prohlášení na klubovém webu.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Fanoušci Juventusu Turín. Ilustrační foto

Článek

"Potvrzujeme, že jsme zahájili jednání s kluby Real Madrid a FC Barcelona ohledně vystoupení z projektu. Zároveň ale víme, že podle smluvních podmínek je k tomu nutný souhlas všech klubů zapojených do projektu superligy," uvedl Juventus.

Uzavřenou superligu se v květnu 2021 pokusilo založit dvanáct velkoklubů, ale po obrovské vlně odporu fanoušků, hráčů, trenérů i ze strany FIFA a UEFA z projektu během pouhých 48 hodin sešlo. Ruce pryč od superligy dali zástupci Manchesteru United, Liverpoolu, Manchesteru City, Chelsea, Tottenhamu, Arsenalu, AC Milán, Interu Milán a Atlética Madrid. Z původních zakladatelů zbyly už jen Real Madrid, Barcelona a Juventus.

Na začátku tohoto roku představila společnost A22 Sports, která má za úkol soutěž vytvořit, nový formát původně uzavřené superligy. Účastnit by se jí mělo 60 až 80 klubů ze všech evropských států a hrát by se mělo v několika ligách. Vznik soutěže je ale nadále nejistý.

Reklama

Související témata: